Ομιλία του Αντώνη Μπέζα σε συνάντηση ομογενειακών στελεχών στους Αγίους Σαράντα

Share Button

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Οδυσσέας Παναγιώτης, Γιώργος Γραβάνης και Γιώργος Ματρακούκας και η υποψήφια Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας Μαριάνα Τσίκα, συμμετείχαν σε συνάντηση ομογενειακών στελεχών της περιοχής, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία.

✅️Τον Αντώνη Μπέζα παρουσίασαν και προσφώνησαν, ο επιχειρηματίας Γιώργος Κρεμύδας, ο πρώην έπαρχος Αλύκου Χρήστος Καίσης και ο πρώην Δήμαρχος Φοινικαίων Χρηστάκης Κίτσιος.

Στο χαιρετισμό του ο Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης ημέρας είναι να ολοκληρώσουμε αυτό που πριν από χρόνια είχα ξεκινήσει σαν Υπουργός και Βουλευτής. Την προσπάθεια, δηλαδή, για την επανασύνδεση της Θεσπρωτίας με τον ζωτικό οικονομικό χώρο της Βορείου Ηπείρου με την προώθηση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Τελωνείο Μαυροματίου. Και η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθεί, από εμάς, που μπορούμε και θέλουμε, δηλαδή από το Συνδυασμό μας «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ».

Επειδή τα χρόνια περνούν και τα γεγονότα ξεχνιούνται, θέλω να υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα βρέθηκε ουσιαστικά, με έργα και όχι με λόγια, στο πλευρό σας, την περίοδο της δικής μου θητείας ως Υφυπουργού Οικονομικών με τη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου και την κατασκευή μέσω του ΕΣΟΑΒ του οδικού άξονα Κονίσπολη -Άγιοι Σαράντα και αργότερα ως Υφυπουργού Υγείας, με την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες την περίοδο των Μνημονίων.

Δεν έκρυψα ποτέ τις απόψεις μου σε σχέση με τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Και σαν υπουργός και σαν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τώρα που μπορεί να είμαι επικεφαλής ενός ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά εξακολουθώ να είμαι στέλεχος της ΝΔ, έχω ανεξάρτητη, εθνική και ενωτική φωνή για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Δεν είμαι απών, δεν έρχομαι σαν σωτήρας, ήμουν πάντα παρών, είτε είχα, είτε δεν είχα θέσεις ευθύνης! Σας ρωτάω λοιπόν και θέλω να απαντήσετε με την καρδιά σας και με την κρίση σας:

📌Ποιος, από του υποψήφιους Δήμαρχους στην Ηγουμενίτσα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει καλύτερα μέσα από την Κυβέρνηση διασυνοριακά προγράμματα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δήμων της περιοχής;
📌Ποιος είναι ο καταλληλότερος να συνεργαστεί με τις αλβανικές αρχές και να εργαστεί με αποτελεσματικότητα στην Ελλάδα, ώστε οι συμπατριώτες μας που ζουν στη Βόρειο Ήπειρο να παραμείνουν στις πατρογονικές τους εστίες, σε συνθήκες ευημερίας και με διασφαλισμένα τα δικαιώματά τους;
📌Ποιος είναι ο καταλληλότερος να συνεισφέρει στη δημιουργία συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης, ώστε να ξαναγυρίσουν Βορειοηπειρώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα χωριά σας;
📌Ποιος είναι ο καταλληλότερος, όχι να κάνει ψηφοθηρία, αλλά να εξυπηρετήσει μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας τους Βορειοηπειρώτες και να συνδράμει τη λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Σωματείων τους;
📌Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να εργαστεί για την ενότητα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού;

✅️Ο Συνδυασμός μας, στον οποίο συμμετέχουν και Βορειοηπειρώτες ομογενείς έχει όραμα, γνώση και εμπειρία. Έχουμε το ανάστημα να διεκδικήσουμε. Γιατί αγαπάμε τον τόπο μας , και όχι τις καρέκλες! Γι αυτό θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, μαζί για την Ηγουμενίτσα, μαζί για τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό».

❗️Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Φοινικαίων Ρωμαίο Τσιάκουλη και συζήτησαν για τις δυνατότητες κοινών δράσεων των Δήμων της περιοχής με το Δήμο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και άλλων διεθνών διασυνοριακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *