Ομιλία Β.Γιόγιακα στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας ΝΔ στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ όλες και όλους για την παρουσία σας, απόψε, εδώ, δύο μέρες πριν την Κυριακή, η οποία εύχομαι να κλείσει με μια ακόμα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Η αλήθεια είναι ότι, όλες αυτές τις ημέρες μετά τις 21 Μαΐου, τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι πολύ θετικά και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Είχα την ευκαιρία μάλιστα την περασμένη Δευτέρα να δω από κοντά την πολύ θερμή υποδοχή που επεφύλαξε πλήθος κόσμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επισκέψεις του στη Φιλιππιάδα και τα Γιάννενα.

Φίλες και φίλοι, στις εκλογές του Μαΐου η κοινωνία έστειλε ένα διπλό μήνυμα: Από τη μία, επιβραβεύθηκε η ικανότητα, η υπευθυνότητα, η συνέπεια. Επιβραβεύθηκαν το σχέδιο, και οι δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Εκτιμήθηκε η ειλικρίνεια, η σεμνότητα, η μετριοπάθεια. Από την άλλη, οι πολίτες με την ψήφο τους αποδοκίμασαν τον μηδενισμό, την «τυφλή» κριτική, την ανεπάρκεια θέσεων, την ανευθυνότητα. Είπαν «ως εδώ» με την πόλωση, την οξύτητα, τη χυδαιότητα. Πήραν θέση υπέρ της ομαλότητας και της σταθερότητας. Είπαν όχι στην αβεβαιότητα και τους πειραματισμούς. Με λίγα λόγια, φίλες και φίλοι, οι πολίτες επέλεξαν να συνεχίσει η χώρα μας τον δρόμο της προς τα εμπρός. Τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ασφάλειας. Έδωσαν καθαρή, αδιαμφισβήτητη πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα είχε ξεκινήσει ήδη τη δεύτερη θητεία της αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φροντίσει να σπείρει ως κυβέρνηση τη «νάρκη» της απλής αναλογικής. Ο οποίος, ύστερα από ένα αχρείαστο μνημόνιο, φόρτωσε τον τόπο και με ένα αχρείαστο εκλογικό σύστημα. Αυτή η νάρκη όμως «έσκασε» κάτω από τα πόδια αυτών που την εμπνεύστηκαν. Ακόμα και με την απλή αναλογική, η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε μία ανάσα από την αυτοδυναμία. Και η ιδέα μια κυβέρνησης συνεργασίας «κάηκε» νωρίς από την ίδια την αντιπολίτευση, και κυρίως από την άρνηση του ΠΑΣΟΚ. Που συνέχισε και συνεχίζει να συμπεριφέρεται όχι ως κόμμα εξουσίας, αλλά ως κόμμα διαμαρτυρίας. Που έδειξε ότι το ενδιαφέρει μόνο να γίνει ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μια υπεύθυνη δύναμη, η οποία με τις θέσεις της θέλει να συμβάλει στην προκοπή του τόπου μας.

Ποιο συμπέρασμα βγήκε λοιπόν από αυτήν τη δεύτερη – χάρη στην αχρείαστη, απλή αναλογική – προεκλογική περίοδο; Αυτό που βγήκε και εν όψει των εκλογών του Μαΐου: Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας! Και αυτό καλούνται να επιβεβαιώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις 25 Ιουνίου!
Να εκλέξουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ισχυρή, ώστε να μπορεί να πάρει γενναίες αποφάσεις, για τα μεγάλα άλματα που χρειάζεται και μπορεί να κάνει η χώρα μας. Ισχυρή, ώστε να μπορεί να κάνει πράξη το φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό της σχέδιο.

Για καλύτερες αμοιβές για όλους. Με αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% και του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία. Με αύξηση μισθών και επιδομάτων παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων. Με νέα αύξηση στις συντάξεις έως 4% από τον Γενάρη του 2024.

Ένα σχέδιο για νέες μειώσεις φόρων και εισφορών. Με μείωση και τελικά κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Με αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά. Με μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% από το 2025, και νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ένα σχέδιο για καλύτερη δημόσια υγεία. Με αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους.
Με ανακαίνιση και αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας καθώς και τη δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής και 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης. Με δωρεάν προσωπικό γιατρό και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους. Με καλύτερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Με 311 νέες δομές ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα.

Ένα σχέδιο, φίλες και φίλοι, για καλύτερη δημόσια παιδεία. Με περισσότερα νηπιαγωγεία και δημοτικά να μπαίνουν στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου που κρατά ως τις 17.30. Με 150 επιπλέον Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027. Με αύξηση των μισθών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών και νέες φοιτητικές εστίες που θα φιλοξενήσουν 8.500 νέες και νέους μας.

Ένα σχέδιο που θα δίνει περισσότερα εφόδια στους γονείς αλλά και σε όσους θέλουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια. Με αυξημένο επίδομα μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, από τους 4 στους 9 μήνες. Με 1,8 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα επιδότησης στέγης σε νέους ως 39 ετών. Με 90.000 περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και στη φροντίδα νηπίων μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς».
Με 150 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Ένα σχέδιο για καλύτερη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Με αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων κατά 8%. Με περισσότερες ευκαιρίες υποστηριζόμενης απασχόλησης αλλά και επέκταση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία. Με υπηρεσίες και ξενώνες για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Ένα σχέδιο για ένα πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό κράτος. Με τα κεντρικά αρχεία – σε υποθηκοφυλακεία, στη Δικαιοσύνη, στις πολεοδομίες, στα νοσοκομεία και αλλού – να γίνονται όλα ψηφιακά. Με αξιολόγηση όλων των δημοσίων λειτουργών, επιβραβεύοντας οικονομικά την εργατικότητα.

Ένα σχέδιο για μια πιο ασφαλή και ισχυρή Ελλάδα. Με προτεραιότητα στη φύλαξη των συνόρων μας. Και μεγάλη αναβάθμιση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε θάλασσα και αέρα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φίλες και φίλοι, – παρά τις αναπάντεχες και πρωτοφανείς δυσκολίες – έγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Μπήκαν οι βάσεις ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε το έργο μας για την προκοπή του τόπου πιο τολμηρά, πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά. Η δύναμή μας είναι τόση, όση η δύναμη του κόσμου που μας στηρίζει. Και όσο η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος μεγαλώνει, τόσο ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών που έχει από εμάς. Γιατί για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η δύναμη είναι ευθύνη. Ευθύνη και χρέος, να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά για να μπορούμε να το κάνουμε, χρειάζεται να επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη προς τη Νέα Δημοκρατία, όπως εκφράστηκε με την ψήφο της 21ης Μαΐου. Και επειδή φαίνεται ότι θα έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, κάτι που θα ανεβάσει το όριο της αυτοδυναμίας, χρειάζεται ίσως να πείσουμε περισσότερους συμπολίτες μας να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Να μας δώσουν ισχυρή εντολή, περισσότερη δύναμη, για να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο μας! Όλος ο αγώνας, όλη η προσπάθεια, φίλες και φίλοι, που μαζί δώσαμε και μαζί ολοκληρώσαμε με επιτυχία τον Μάη, θα δικαιωθεί μόνο αν οι κάλπες της Κυριακής γεμίσουν ξανά με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας! Κάθε ψήφος μετράει, και μετράει από την αρχή!

Στις 25 Ιουνίου πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά! Δίνουμε νόημα, δίνουμε αντίκρισμα στην ψήφο του Μαΐου!
Ψηφίζοντας ξανά για μια ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας!

Από τη μεριά μου, θέλω και από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσες και όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Και επίσης να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου, την Έρρικα Ντούμα και τον Γιάννη Παπαγιάννη, που συνέβαλαν ώστε να κρατηθεί ψηλά τη σημαία της παράταξής μας στη Θεσπρωτία. Φέρνοντας μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία, για μια ακόμα φορά, ακόμα πιο πάνω  από το ποσοστό που πέτυχε πανελλαδικά.
Θέλω να ξέρετε ότι θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Για όλους τους συμπολίτες μου. Γιατί, τα κοινά προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

Στις 25 Ιουνίου, συνεχίζουμε, μαζί! Σταθερά! Τολμηρά! Μπροστά! Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα! Πάμε ξανά, για τη μεγάλη νίκη! Σας ευχαριστώ και πάλι! Να είστε όλοι καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *