Η Ομοσπονδία Μουργκάνας αποχαιρετάει τον Μιχάλη Πασιάκο

Share Button

Ο Άνθρωπος που το πέρασμά του άφησε σημάδια ανεξίτηλα στον τόπο μας.
Ολόκληρη η Θεσπρωτία, σε αποχαιρετά με συγκίνηση και πενθεί μαζί με την οικογένειά σου και όλους, τους πολλούς φίλους σου, γιατί ήσουν σπλάχνο από τα σπλάχνα της, τόσο την αγάπησες και σε αγάπησε.
Ήσουν άνθρωπος με πολλές ανησυχίες και ενδιαφέροντα για τον τόπο μας. Ανάδειξες τον πολιτισμό και την ιστορία της Θεσπρωτίας, καθώς υπήρξες πρόεδρος του ΚΙΜΕΘΕ (Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας). Υπήρξες φίλος αγαπημένος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας και πολλοί από εμάς είχαμε την τύχη να απολαύσουμε και να εκμεταλλευτούμε με τη θετική έννοια, τον πράο σου χαρακτήρα, τον παραγωγικό σου τρόπο σκέψης και τη μεθοδικότητά σου. Ανεκτίμητο ερευνητικό έργο, με ένα από τα πλουσιότερα αρχεία που διαρκώς εμπλούτιζες αναζητώντας αρχειακά υλικά σε όλο τον κόσμο, ταξιδεύοντας συχνά για αυτά όπου χρειάζονταν.
Σπουδαίο συγγραφικό – εκδοτικό έργο, επιμελούμενος και εξαιρετικά λευκώματα, όλα με θέμα την Θεσπρωτία και την Ήπειρο, συστήνοντας έτσι σπουδαίους φωτογράφους και άλλους στο σύγχρονο κοινό.
Ανυποχώρητος αγωνιστής για την προστασία του περιβάλλοντος, πρωτοστάτης στους αγώνες ενάντια στην ρύπανση του Καλαμά, ενάντια στα θηριώδη έργα ύδρευσης από τα στενά του Καλαμά (Τα οποία και σταμάτησαν με προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας), ενάντια σε Υδρογονάνθρακες και Αιολικά, με μεγάλη αγωνία για την Μουργκάνα και τις ολιγωρίες των μαζικών φορέων. Ήσουν Εσύ που προειδοποίησες έγκαιρα και δημόσια για την κατάρρευση του Θεογέφυρου.
Κοντά σε συλλογικές προσπάθειες, παραστάτης και εμπνευστής, προσφέροντας γενναιόδωρα, υλικά τεκμηρίωσης στις δράσεις μας – όπως έκανες και για φορείς αποδημίας, όπως η Ομοσπονδία Μουργκάνας.
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΣΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ – ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *