Ώρα αποφάσεων για τα Δημοτικά σχολεία! Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

Share Button

Είκοσι μέρες μετά την άρση του lockdown, η κυβέρνηση βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο μπροστά από ένα ακόμη ορόσημο.

Από τη μία πλευρά, μεθαύριο Δευτέρα κάνει επανεκκίνηση η εστίαση, με το άνοιγμα εστιατορίων, μπαρ, καφέ κτλ. να ισοδυναμεί ουσιαστικά με το πρώτο μεγάλο τεστ εν όψει του «ξεκλειδώματος» του τουρισμού τον επόμενο μήνα.

Από την άλλη πλευρά, αυτό το Σαββατοκύριακο κρίνονται τα πάντα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, ωστόσο φαίνεται πως έχουν ήδη προδιαγραφεί.

Στην κυβέρνηση λένε πως τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου μόνον εάν η επιδημιολογική καμπύλη έχει καθοδική πορεία. Αυτή η προϋπόθεση, λοιπόν, φαίνεται να πληρείται αυτή τη στιγμή, αλλά αναμένεται η τελική εισήγηση των ειδικών. Η οποία πιθανότατα θα είναι θετική, τουλάχιστον εάν ληφθούν υπόψη και όσα είχε πει τις προηγούμενες ημέρες κατά την τακτική ενημέρωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία διευκρινίζεται ότι θα αφορά και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης – τουλάχιστον στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό για παιδιά τόσο μικρής ηλικίας. Όπως λένε, όμως, και οι ειδικοί, ρόλο στην τελική απόφαση παίζουν και ψυχολογικά και κοινωνιολογικά δεδομένα, καθώς δεν θεωρείται φυσιολογικό να μείνουν έξι μήνες μακριά από το σχολείο τα παιδιά και να μην κοινωνικοποιούνται και να παρακολουθούν μαθήματα, αλλά και να καλλιεργούν το χαρακτήρα τους.

Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

Σημειώνεται, τέλος, πως χθες δημοσιοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό, αλλά και τα γυμναστήρια.

Επίσης, έχει δοθεί οδηγία από τον πρωθυπουργό να εξετάζονται οι εξελίξεις ειδικά για τους ΚΑΔ που παραμένουν κλειστοί, ούτως ώστε, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, ν’ ανοίξουν νωρίτερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *