Οριστικά στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές-Εως το βράδυ της Πέμπτης το αργότερο ολοκληρώνεται η διαδικασία των διερευνητικών

Share Button

EklogesΓια τις 20 Σεπτεμβρίου «κλειδώνει» οριστικά η ημερομηνία των εκλογών, καθώς η διαδικασία των διερευνητικών εντολών που ξεκίνησε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τερματίζονται το αργότερο, ως το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως πληροφορείται το vima.gr. ο Πρ. Παυλόπουλος έχει ήδη ενημερωθεί από τους αρχηγούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., των ΑΝ.ΕΛ και του ΚΚΕ, Αλ. Τσίπρα, Π. Καμμένο και Δ. Κουτσούμπα, ότι δεν προτίθενται να συμπράξουν σε κανένα κυβερνητικό σχήμα και συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Εφόσον λοιπόν αυτό επιβεβαιωθεί και τυπικά, μετά τις επαφές που θα έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. ως την Δευτέρα και η διερευνητική εντολή που έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης επιστραφεί, τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει για τον ίδιο λόγο τον κ. Π. Λαφαζάνη και στην συνέχεια θα τερματίσει την διαδικασία.

Εφόσον και η εντολή προς τον κ. Λαφαζάνη δεν καρποφορήσει, ο κ. Παυλόπουλος δεν προτίθεται να συγκαλέσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά ούτε να αναθέσει εντολές σε άλλα κόμματα. Το αργότερο ως την Παρασκευή λοιπόν, θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Τσίπρα και θα διορίσει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Άρα το αργότερο ως την Παρασκευή οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα θα έχουν ολοκληρωθεί και το Σάββατο θα ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα απαρτίζεται μόνο από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και θα διαλυθεί η Βουλή για να προκηρυχθούν οι εκλογές οριστικά για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *