Οριστικό: Με τις Β’ ομάδες των Big-4 η νέα SL 2, εκτός ο Άρης!

Share Button

Λευκός καπνός στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αναφορικά με την παρουσία των Β’ ομάδων από την SL 1 στο νέο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Συγκεκριμένα υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο Λίγκες ώστε να συμμετάσχουν τέσσερις Β’ ομάδες της SL 1, που βάσει του ειδικού ranking που έχει διαμορφωθεί, είναι οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι οριστικά δεν θα συμμετέχει ο Άρης.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα της SL 2 δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή, τότε το κενό θα αναπληρωθεί από κάτω, είτε με ομάδες της FL που υποβιβάστηκαν, είτε από τη Γ’ Εθνική.

Σημαντική διάταξη που πέρασε ότι οι συγκεκριμένες τέσσερις ομάδες θα έχουν την υποχρέωση να έχουν στην ενδεκάδα τους πέντε Έλληνες παίκτες, κάτι μάλιστα που αποτελούσε επιθυμία του ίδιου του Θοδωρή Ζαγοράκη, για την τόνωση του εγχώριου στοιχείου και την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε ό,τι αφορά τα ρόστερ, θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης ποδοσφαιριστών από τις πρώτες στις δεύτερες ομάδες των Big-4, ενώ θα υπάρχει όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *