Ως τις 8 Φλεβάρη 2016 η προθεσμία για αδειοδότηση στανών

Share Button

stavlosΩς το 2019 υπάρχει περιθώριο για να ολοκληρωθούν τα διαχειριστικά σχέδια για τις βοσκήσιμες γαίες, προβλέπεται βάσει του νομοσχεδίου, που έχει κατατεθεί στη Βουλή ενώ μέχρι το 2017 πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υπό προϋποθέσεις. Πρέπει να βιαστούν όμως όλοι όσοι έχουν αυθαίρετα κτίσματα γιατί τα περιθώρια στενεύουν κι η παράταση είναι μικρή ως τις 8 Φλεβάρη του 2016.

Το νομοσχέδιο επισημαίνει τις δυσκολίες που υπάρχουν στις βοσκήσιμες γαίες, αναφέρεται στη δυνατότητα να συνάπτει συμβάσεις με τις Περιφέρειες για τα διαχειριστικά σχέδια και το περιθώριο για ν΄ αλλάξουν όλα αυτά είναι ως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Μόνη εξαίρεση οι περιοχές που μέχρι πρότινος δεν είχαν θέμα με τις βοσκήσιμες γαίες και χρειάζεται να υπάρχει σχετική πρόβλεψη στους ΟΤΑ. Ως την ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων, αφήνεται περιθώριο για τίμημα στους παραγωγούς , ένας συγκεκριμένος δηλαδή κωδικός που θα πηγαίνει για τις Περιφέρειες.

Το τίμημα για το δικαίωμα χρήσης βόσκησης κατατίθεται στις Περιφέρειες , που βρίσκονται οι ενοικιαζόμενοι βοσκότοποι κι οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να συντηρούν τις σχετικές εγκαταστάσεις κι υποδομές. Ρητά εξαιρούνται από το νόμο, όσες έχουν κριθεί αναδασωτέες.

Εξάλλου ως τις 24 Δεκεμβρίου 2017 έχουν περιθώριο οι κτηνοτρόφοι να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης για τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, εφ΄ όσον δεν είχαν πάρει σχετική άδεια από τις δασικές υπηρεσίες.

https://agrocosmos.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *