Ως πότε…

Share Button

του Σωτήρη Γιάκη

Αγαπητοί μου φίλοι, τα σχόλια συμπολίτη μας, αποτελούν πρόκριμα πως η ενάργεια, το όραμα, ο ορθολογισμός, θα αντιταχθούν ως κατάκριμα της μικροπολιτικής των τακτοποιήσεων, του ωχαδελφισμού, των ησσόνων προσπαθειών και των χαμηλών προσδοκιών.
Ως πότε τα φωτεινά μυαλά αυτής της πόλης θα σιωπούν? Ως πότε σε πόρτες κλειδωμένες θα στοιβάζονται στο γραφείο, σκέψεις, όνειρα, φιλοδοξίες? πώς θα μετουσιωθούν σε δράση και πώς το μέλλον θα μεταλλαχθεί σε αυτές, χωρίς αυτές??
Ως πότε συμπολίτη μου θα αναμετράσαι με την πικρία σου, για ότι πίστευες ότι μπορείς αλλάξεις και που τελικά άλλαξε εσένα?
Ως πότε ο κουμπάρος, ο μπατζανάκης, ο ξάδελφος θα είναι για σένα η αιτία αλλά και το δίλλημα της προσέλευσης στην κάλπη?
Ως πότε θα περιμένεις άγνωμοι και άλαλοι να μιλήσουν την δική σου λαλιά?
Ως πότε η απουσία σου θα βαραίνει την παρουσία σου?
Οι κοινωνικοκρατικές πυραμίδες αλλάζουν από την βάση προς την κορυφή. Φτιάξε την γειτονιά σου, φτιάξε το χωριό σου, την πόλη σου, τον Δήμο σου και φτιάχνεις το κράτος σου.
Μην μένεις αποστασιοποιημένος, αδρανής. Ξέρω, η ώθηση στην αδράνεια που βρίσκεσαι απαιτεί τεράστια ενέργεια. Βγες όμως από το καβούκι σου, άρχισε να κινείσαι! Θα σου είναι πολύ πιο εύκολο μετά.
Ως πότε λοιπόν, Πλατωνικά πολιτικά θεωρώντας, θα αυτοτιμωρείσαι? Δεν σου αξίζει, δεν τους αξίζει, δεν ΜΑΣ αξίζει.
Υ.Γ. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου, δημόσια, τον κύριο Βασίλειο Θεοδωρίδη.

Το σχόλιο του κ.Θεοδωρίδη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Θεσπρωτική

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *