Όταν κυβερνούν οι ά(χ)ρι(η)στοι – Η περίπτωση της Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση

Share Button

Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας ο υποφαινόμενος και της ζητάω ενημέρωση! Τι πιο απλό; Τι πιο κατανοητό; Και η απάντηση; “Με έστειλε ο Περιφερειάρχης και θα ενημερώσω μόνο αυτόν”

Τάδε έφη Σταυρούλα Μπραΐμη, σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2021 στον Αρίλλα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, Νομού Θεσπρωτίας τον οποίο εκπροσωπεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, όταν ρωτήθηκε γιατί επισκέφθηκε το χωριό μας και το έργο που γίνεται σε συγκεκριμένη παραλία.

Και φυσικά, τι το περίεργο για μία εκλεγμένο εκπρόσωπο να είναι αυθάδης και αλαζόνας; Τίποτα. Τους έχουμε συνηθίσει. Αλλά, το να είναι και άσχετη περί της νομοθεσίας που ορίζει, μεταξύ άλλων, και τη θέση της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί εδώ και πάνω από δεκαετία, δεν το λες και… αδιάφορο!

Και αυτό είναι που προκύπτει από τον παρακάτω διάλογο:

-Κυρία Μπραΐμη, είναι ενήμερη η Κοινοτική Αρχή για την επίσκεψή σας;

-Σας παρακαλώ, Κυριακή σήμερα και άφησα το σπίτι μου και την ησυχία μου για να έρθω εδώ. Ειδοποίησα τον πρόεδρο της Κοινότητας

-Κυρά Μπραΐμη, είμαστε χωριό με σχεδόν 2.000 κατοίκους. Δεν έχουμε πρόεδρο Κοινότητας. Έχουμε Συμβούλιο της Κοινότητας. Ενημερώθηκε το Συμβούλιο;

-Και αυτός ο πρόεδρος που έχετε τι είναι; Δεν είναι πρόεδρος της Κοινότητας;

-Θα εννοείται τον πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Μπραΐμη. Σε χωριά πάνω από 300 κατοίκους έχει πάψει να υπάρχει πρόεδρος Κοινότητας από το 2010 με τον “Καλλικράτη”

-Είμαι 10 χρόνια δήμαρχος και ξέρω καλά τους νόμους. Δεν θα μου πείτε εσείς τι ισχύει και τι λέει ο νόμος.

-Και όμως, όπως φαίνεται, αγνοείτε τον νόμο κυρία Μπραΐμη

Πιεσμένη και φανερά εκνευρισμένη η κ. Μπραΐμη, ενώ ετοιμάζεται να φύγει, παίρνει τηλέφωνο κάποιον γνωστό της πρόεδρο Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και τον ρωτάει σχετικά. Όταν αυτός της λέει ότι είναι “πρόεδρος Κοινότητας”, “πανηγυρίζει” θριαμβευτικά!

-Ορίστε! Το λέει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Παραμυθιάς! Άλλωστε, τι σημασία έχει το πώς αποκαλείται;

-Σημασία έχει τι αρμοδιότητες έχει και όχι πως αποκαλείται κυρία Μπραΐμη. Να διαβάσετε το σχετικό νόμο

-Εσείς να διαβάσετε το νόμο

Και… αποχώρησε η κ. Μπραΐμη. Στην ουσία, απέφυγε να απαντήσει στο γιατί ήταν εκεί και τι συμπέρασμα έβγαλε (που θα ήταν το επόμενο εύλογο ερώτημά μου) και αποκάλυψε ότι έχει άγνοια νόμου. Του νόμου για την αυτοδιοίκηση την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί!

Αυτούς έχουμε! Αυτοί μας αξίζουν;

Θανάσης Βενέτης
Πέρδικα Θεσπρωτίας

Υ.Γ.Σας παραθέτω τις σχετικές παραγράφους του άρθρου 8 του νόμου 3852/2010 όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 5 του νόμου 4555/2018 (Κλεισθένης) το οποίο φαίνεται να αγνοεί η κ. Μπραΐμη. Ας διαψεύσει τον πιο πάνω σημερινό διάλογό μας. Δεν τον έχω καταγράψει και μπορεί να τον κάνει αν της το επιτρέπει το ήθος της

«Άρθρο 8

Κοινότητες – Όργανα διοίκησης κοινοτήτων

1. Όργανα των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, με βάση τα στοιχεία

μόνιμου πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είναι:

α) Το συμβούλιο της κοινότητας.

β) Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας.

…………………………………………..

3. Όργανο των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό έως τριακοσίους (300) κατοίκους είναι ο πρόεδρος της κοινότητας.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *