Ουρές στις πύλες εισόδου ΟΣΔΕ υπό τον φόβο του… πέναλτι

Share Button

provataΧιλιάδες είναι ακόμα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, οι αγρότες δικαιούχοι επιδοτήσεων που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη διαδικασία της αίτησης ενίσχυσης, λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας που ως γνωστόν είναι για σήμερα 15 Ιουνίου. Στην συγκεκριμένη κατηγορία εμπίπτουν και πολλοί αγρότες-κτηνοτρόφοι του Νομού Θεσπρωτίας οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τις αιτήσεις τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ουρές είναι μεγάλες σε όλη τη χώρα, καθώς από αύριο μετράνε τα… πέναλτι, δηλαδή η μείωση των επιδοτήσεων λόγω καθυστέρησης.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και τις εξαιρετικές περιστάσεις η υποβολή μετά τις 15 Ιουνίου:

α) της αίτησης ενίσχυσης, συνεπάγεται μείωση των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, εάν η αίτηση είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα, κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα.

β) της αίτησης χορήγησης δικαιωμάτων ενίσχυσης, συνεπάγεται μείωση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν κατά το συγκεκριμένο έτος σε σχέση με τα δικαιώματα ενίσχυσης που πρόκειται να χορηγηθούν στον δικαιούχο, κατά 3% ανά εργάσιμη ημέρα.

Οι ανωτέρω ποινές, πάντως, δεν επιφέρουν καμία μείωση στον αριθμό των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης που κατέχει ο γεωργός, παρά μόνο στα δικαιούμενα ποσά.

Να σημειωθεί τέλος ότι σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολής της αίτησης μετά την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη και είναι σαν να μην υποβλήθηκε καθόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *