Π.Ε.Θεσπρωτίας: Τελικό συνέδριο του έργου “SUMPORT” στη Βαλένθια

Share Button

Η τελική εκδήλωση του έργου SUMPORT«Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα σε Πόλεις-Λιμάνια της Μεσογείου» (Sustainable Urban Mobility in MED PORT cities), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG MED 2014-2020, πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του τελικού συνεδρίου, οι εταίροι του έργου παρουσίασαν τα αποτελέσματα του δράσεων του έργου ενώ παράλληλα διερευνήθηκε η δυνατότητα μεταφοράς και επέκτασης των πιλοτικών δράσεων και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου. Η Π.Ε. Θεσπρωτίας παρουσίασε τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του έργου που αφορούν στην εκπόνηση σχεδίου για την επέκταση των «αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας σε περιοχές με λιμάνια» στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας καθώς επίσης και στην ανάπτυξη συστήματος δωρεάν κοινόχρηστων ποδηλάτων με στόχο την προώθηση των κοινόχρηστων μέσων μετακίνησης και τη μείωση της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας.Οι πιλοτικές δράσεις Βιώσιμης Κινητικότητας που υλοποιούνται από τα έργα του Προγράμματος INTERREGMED, είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα MOBILITYMED (mobilitymed.eu), η οποία έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου SUMPORT. Στην τελική εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ως συνεργαζόμενος εταίρος της Π.Ε. Θεσπρωτίας για το έργο.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η 7ηΔιακρατική Εταιρική Συνάντηση στην οποία το εταιρικό σχήμα είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσεισυγκεντρωτικά τα αποτελέσματα του έργου και να συντονίσει τις επόμενες άμεσες ενέργειες μέχρι τις 31/12/2019 για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο SUMPORT: sumport.interreg-med.eu.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *