Παναγιώτα Σάσση: Γιατί αποδέχθηκα ένθερμα την πρόταση του Αλέξανδρου Καχριμάνη για την συμμετοχή μου στις προσεχείς εκλογές

Share Button

Η συμμετοχή μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές προέκυψε ουσιαστικά από μία βαθύτερη ανάγκη, να σταθεί η γενιά μου ισότιμος παίκτης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και ενίσχυσης των δράσεων που αφορούν την Θεσπρωτία.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ηγουμενίτσα, όπου ασκώ δικηγορία. Ποτέ δεν αποξενώθηκα από τον τόπο μου και δεν έπαψα να συμμετέχω στα κοινά ως ενεργός πολίτης, αναζητώντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ουσιαστική επανεκκίνηση της Θεσπρωτίας. Δεν ανήκω στην κατηγορία των υποψηφίων που συνδέονται με τον κομματικό μηχανισμό. Όμως, από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, την εξοικείωσή μου με την μελέτη και την εφαρμογή της νομοθεσίας, έχω αποκτήσει γνώση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, δημόσιας διοίκησης, προώθησης και επίτευξης στόχων προσεγγίζοντας αποτελεσματικά την επίλυση των προβλημάτων.

Με άλλα λόγια, συμμετέχω, γιατί έχω απαιτήσεις από τον τόπο μου και από τους ανθρώπους που ηγούνται σε αυτόν. Είμαι μέλος της πολιτικής κοινότητας και έχω δικαιώματα και υποχρεώσεις. Υπερασπίζομαι την αριστοτελική φιλοσοφία που μας διδάσκει ότι η πολιτική πρέπει να είναι το κύριο γνώρισμα κάθε πολίτη που θα εκφράζεται μέσα από την συμμετοχή του στην απονομή της δικαιοσύνης και στην άσκηση της εξουσίας.

Πιστεύω ειλικρινά ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι, ούτε χώρος για στείρες αντιπαραθέσεις, αντιθέτως, μόνο η συλλογική προσπάθεια και η διάχυση της γνώσης θα ενδυναμώσουν τον τόπο μας. Άλλωστε, η δική μου γενιά, την οποία και προσδοκώ να εκπροσωπήσω, δεν έχει την πολυτέλεια της σιωπής ή της αναμονής και είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων, να προτείνουμε νέες δράσεις, να στηρίξουμε περισσότερο τις κοινωνικές δομές και να αναδείξουμε δυναμικά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Θεσπρωτίας.

Αποδέχθηκα ένθερμα την πρόταση του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την συμμετοχή μου στις προσεχείς εκλογές, γιατί έχει αποδείξει την τόλμη του για πράξη και αποφασιστικότητα και πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αξιοβίωτη ανάπτυξη στον τόπο που ζούμε. Δεσμεύομαι να βάλω τα δυνατά μου και να εργαστώ σκληρά ώστε η Θεσπρωτία να αποκτήσει την ταυτότητα που της αξίζει μέσα στην Ήπειρο, να μετασχηματιστεί από έναν άγνωστο προορισμό- σταθμό σε έναν προορισμό υψηλής προτεραιότητας.

Παναγιώτα Θ. Σάσση
Δικηγόρος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *