Παναγιώτης Δουδωνής στην κοπή πίτας του ΠΑΣΟΚ στην Ηγουμενίτσα: “Το 2024 θα είναι η χρονιά μας”

Share Button

«Νομίζω πως αν πέρυσι τέτοιον καιρό σας έλεγα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι σήμερα δημοσκοπικά δεύτερο κόμμα θα με θεωρούσατε αιθεροβάμονα. Όμως εμείς συνεχίζουμε με έναν μόνο άξονα: Τη σκληρή δουλειά και τη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση, αλλά κοιτάμε τις Ευρωεκλογές ως την αρχή και όχι ως την κατάληξη μιας πορείας που θα μας καταστήσει τον κύριο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Παναγιώτης Δουδωνής στην κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας και συμπλήρωσε: “Το ερώτημα δύο χρόνια πριν ήταν αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και αν θα πάει ως συμπλήρωμα με τον έναν ή τον άλλον. Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε, είναι ότι σήμερα έχει αλλάξει το ερώτημα, που τίθεται. Δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά πότε θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η μεγάλη μας νίκη. Ότι καταφέραμε αυτό που θεωρούσαν ακατόρθωτο. Το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν είναι συμπλήρωμα, αλλά ήδη στις μετρήσεις είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θα γίνει δεύτερο κόμμα  με τη λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωπαϊκές εκλογές, με αυξημένα τα ποσοστά του» σημείωσε.

Επισήμανε τα κυβερνητικά λάθη ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

«Πέντε πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, -με τελευταίο τον κ. Αυγενάκη-, τα έκαναν μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ . Τον Δεκέμβριο οι πληρωμές ήταν κατά  600 εκατ. ευρώ λιγότερες. Οι χειρότερες από την αρχή της εφαρμογής της κοινής αγροτικής πολιτικής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό οδήγησαν σε παραίτηση και τον τελευταίο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ» τόνισε.

Ως προς το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο κ.Δουδωνής ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης ελέγχει τα πάντα. Αυτό αποκαλύπτει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά 330 Ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερους και επτά της Δεξιάς του Λαϊκού Κόμματος και αναρωτήθηκαν “τι γίνεται στην Ελλάδα;” Αργά και σταθερά υποβαθμίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η διάκριση των εξουσιών. Ξαφνικά, ο Άρειος Πάγος -λες και είμαστε Ουγγαρία- απαντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πού ήταν ο Άρειος Πάγος όταν κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά για τις υποκλοπές και ακόμη δεν έχει καλέσει τον ανιψιό του Πρωθυπουργού;»

Με φόντο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων  και την ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο διάλογο, ο κ.Δουδωνής ξεκαθάρισε: «Προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, με πόρους, με έρευνα, με καθηγητές. Να απαγορεύσουμε τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά; Λέμε όχι. Εμείς δεν απαγορεύουμε, εμείς ρυθμίζουμε. Δεν κάνουμε franchise όπως ο κ. ΠιερρακάκηςΘέλουμε να γίνουν και μη κερδοσκοπικά με τρία, όμως, κριτήρια: οικονομικά, ακαδημαϊκά, γεωγραφικά».

Το βιογραφικό του κ.Δουδωνή

Έχοντας αναλάβει τον Νοέμβριο του 2022 τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ είδε το κόμμα του, καλοκαίρι του 2023, να ανεβάζει τα ποσοστά του και πλέον το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά να βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά τις εκλογές. Ο Βουλευτής επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής, ξεκίνησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών φτάνοντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λέκτορας Συνταγματικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου, ενώ δίδαξε Συνταγματικό, Κοινοβουλευτικό Δίκαιο και Δίκαιο Πολιτικών Κομμάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μόλις 33 ετών και η πολιτική του πορεία ξεκίνησε μέσα από το φοιτητικό κίνημα από την παράταξη της ΠΑΣΠ, ενώ στην κεντρική πολιτική σκηνή μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του κόμματός του.

Στις 3 Ιουλίου ορίστηκε Β’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος επί των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών και επί των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), καθώς και η επεξεργασία προτάσεων που συμβάλλουν στη διαφάνεια της δημόσιας ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *