Παναγιώτης Νταής: Αυταρχικές πρακτικές και κατάχρηση εξουσίας στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Share Button
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορούμαστε ότι η Διοίκηση και η Διεύθυνση της ΔΕΥΑΗ συνεχίζοντας την τακτική ευθείας και αδικαιολόγητης σύγκρουσης με το προσωπικό, καλεί εργαζόμενους σε απολογία με συνοπτικές διαδικασίες, προσάπτοντάς τους χωρίς αποδεικτικά στοιχεία σοβαρές κατηγορίες, η αντίκρουση των οποίων απαιτεί χρόνο προετοιμασίας και ουσιαστική νομική υποστήριξη. Στην παρούσα χρονική περίοδο, όπου σε εφαρμογή απόφασης του Δικηγορικού Συλλόγου, οι δικηγόροι είναι σε άδεια, η κλήση σε απολογία σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, στην πραγματικότητα στερεί από τους εργαζόμενους το αναφαίρετο δικαίωμα επαρκούς υπεράσπισης.
Για τόσο σοβαρά ζητήματα υπηρεσιακής κατάστασης πρέπει να εφαρμόζεται η κοινή λογική και η αρχή της επιείκειας προς το προσωπικό. Δεν κατανοούμε τη βιασύνη και σπουδή προώθησης τέτοιων σοβαρών υποθέσεων στην καρδιά της θερινής περιόδου όπου όλα υπολειτουργούν.
Εκτός, αν αυτή η απαράδεκτη τακτική συνδέεται με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και αποτελεί ένα μέσο αθέμιτης πίεσης των εργαζομένων, προκειμένου να βρίσκονται σε ομηρία. Για να μην υπάρχουν τέτοιες αμφισβητήσεις, καλούμε τη ΔΕΥΑΗ να απέχει από την έκδοση πειθαρχικών αποφάσεων στις αμέσως επόμενες ημέρες, όπου οι αργίες των εορτών και οι άδειες προσωπικού και δικηγόρων καθιστούν απαγορευτική την τήρηση των προθεσμιών προσφυγών και ενστάσεων.
Σε διαφορετική περίπτωση δεσμευόμαστε ότι θα ασκήσουμε ότι μέσο υπάρχει για να διενεργηθούν έλεγχοι για τη διερεύνηση της τυχόν ύπαρξης των αδικημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της Διεύθυνσης και της Διοίκησης της ΔΕΥΑΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *