Παναγιώτης Νταής: “Μεγάλες δυνατότητες για την περιοχή από την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού”

Share Button
Σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο στην περιοχή μας. Η αρχή έγινε με τον Γιτάνειο δρόμο, στο πλαίσιο του οποίου δεκάδες δρομείς έτρεξαν τη διαδρομή Πύργος Ραγίου – Αρχαιολογικός Χώρος Γιτάνων. Μια διαδρομή που ενώνει δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Ο αγώνας δρόμου, εκτός από την ευχαρίστηση της συμμετοχής των αθλητών, προσέφερε τη δυνατότητα στους συμπατριώτες αλλά και στους επισκέπτες από άλλες περιοχές που τον παρακολούθησαν, να γνωρίσουν από κοντά τα σπουδαία αυτά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τους Δήμους Φιλιατών και Ηγουμενίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και συλλόγους της περιοχής, με την ευγενική συνδρομή πολλών ιδιωτών χορηγών.
Τη σκυτάλη πήραν τα 10α Γιτάνεια, οι αγώνες στίβου που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία ο ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας. Και φέτος η οργάνωση ήταν άρτια. Εκατοντάδες συμμετέχοντες από συλλόγους της βορειοδυτικής Ελλάδας, πολύς κόσμος από διάφορα μέρη στην Ηγουμενίτσα και στο Στάδιο, που παρακολούθησε τους ενδιαφέροντες αγώνες και εξαιρετικές εμφανίσεις και επιδόσεις από τους αθλητές. Συγχαρητήρια στον Πρωτέα και στον Πρόεδρο του ΔΣ Θανάση Χασκή, που βλέπει τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει να πιάνουν τόπο. Συγχαρητήρια και στους αθλητές του Πρωτέα για τις εμφανίσεις και τις διακρίσεις τους, με τις οποίες έκαναν περήφανους τους γονείς και τους προπονητές τους, που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Μπράβο στα μέλη του Πρωτέα και τους δεκάδες εθελοντές για την άρτια οργάνωση, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, το ΣΕΓΑΣ/ ΕΑΣ Ηπείρου και το Δήμο Ηγουμενίτσας/ ΠΑΚΠΠΟ για την υποστήριξη που παρείχαν στην επιτυχημένη αυτή διοργάνωση.
Τέλος, διοργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου, από την Τριαθλική Ομοσπονδία Ελλάδας και την εδώ Ολυμπιακή Ακαδημία, με την υποστήριξη του Δήμου και του ΟΛΗΓ. Και στην περίπτωση του αγώνα αυτού είχαμε εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, γεγονός που έφερε σημαντική κίνηση στην περιοχή. Οι ντόπιοι αθλητές βρήκαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και ομολογουμένως τα πήγαν περίφημα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και ο Αγώνας Παιδικού Τριάθλου που διεξήχθη επίσης στην Ηγουμενίτσα και έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να γνωρίσουν τα μυστικά του σύνθετου αυτού σπορ.
Τα μέλη του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» παρακολουθώντας από κοντά τις διοργανώσεις αυτές, διαπίστωσαν τις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται για την περιοχή μας, από την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η επιλογή μας, να τοποθετήσουμε το θέμα αυτό σε κομβική θέση στις προτάσεις μας για το μέλλον του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *