Πανελλήνιες 2015: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για μηχανογραφικό, βαθμούς και βάσεις

Share Button

Panelladikes apotelesmataΤην Δευτέρα 15 Ιουνίου θα περάσουν από τα Λύκειά τους, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων για να παραλάβουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, με τον οποίο θα υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων πρέπει να γίνει έως τις αρχές Ιουλίου.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους.
Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το μηχανογραφικό του 2015 θα περιλαμβάνει δύο νέα τμήματα σε δύο Πανεπιστήμια της χώρας όπως προκύπτει από τη λίστα με τον αριθμό εισακτέων ανά σχολή που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στη δημοσιότητα.
Τα τμήματα αυτά είναι το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας όπου θα δεχθεί 60 νέους φοιτητές και εντάσσεται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, ενώ επίσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δημιουργείται Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και θα δεχθεί 40 νέους εισακτέους.
Εν τω μεταξύ, οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου ενώ δηλαδή οι υποψήφιοι θα βρίσκονται στη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Όσο για τις βάσεις, στις οποίες αναμένεται να σημειωθεί πτώση για τις μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές έως 1.000 μόρια, θα ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *