Πανηγυρικά εόρτασε η Κεστρίνη Θεσπρωτίας τον προστάτη της Άγιο Μηνά

Share Button

Το αγροτικό κεφαλοχώρι της Θεσπρωτίας, η Κεστρίνη Φιλιατών, εόρτασε πανηγυρικά τον Άγιο Μηνά, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός του χωριού (και ο παλαιός και ο νέος).

Την παραμονή της εορτής εψάλη εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Μιλώντας ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι ο Άγιος Μηνάς “μας προτρέπει να υψώσουμε το βλέμμα μας  στην κορυφή της πνευματικής ζωής: Την αρετή και την τελειότητα. Συνεχώς να σκοπεύουμε μακριά και ψηλά και με τέλεια αφοσίωση στο στόχο μας αυτό.  Εάν στρέφουμε το βλέμμα στα πόδια μας, θα χανόμαστε στις μικρότητες  και ούτε εμείς θα βαδίζουμε μπροστά και σταθερά, ούτε και τους άλλους θα βοηθούμε. Κατά το πρότυπο του Αγίου Μηνά,  ας προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι σε κάθε περίπτωση και  σε κάθε συμπεριφορά”.

Και πρόσθεσε: “Μέσα στις δύσκολες περιστάσεις, που διανύουμε, ας μη χάνουμε ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό χωρίς να το αξιοποιούμε, όπως το θέλει ο Θεός, ομορφαίνοντας τη ζωή μας και ξεριζώνοντας ελαττώματα και αδυναμίες”.

Από την ενορία Κεστρίνης ανακοινώθηκε ότι αρχίζει σιγά-σιγά να οργανώνεται, στο Πνευματικό Κέντρο του ναού του αγίου Μηνά, ήδη τοποθετήθηκαν τρεις προθήκες, η μόνιμη έκθεση εκκλησιαστικών και λαογραφικών κειμηλίων, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα  και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεστρίνης.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *