Παραιτήθηκε ο Λεουτσάκος, επαναρχίζει η Super League 2 στις 11/3

Share Button

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος φεύγει από την προεδρία της Super League 2 έπειτα από έξι χρόνια, ο δρόμος για τα χρήματα από την φορολογία των κερδών του Στοιχήματος ανοίγει για τις 24 ομάδες της κατηγορίας και το πρωτάθλημα, όπως όλα δείχνουν, επαναρχίζει έπειτα από ένα μήνα διακοπής, στις 11/3.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης που έγινε την Τετάρτη 1/3, διήρκεσε έξι ώρες (!) και ήταν επεισοδιακό, αφού όπως αποκάλυψε το SDNA έπεσαν μέχρι και μπουνιές, ο πρόεδρος της μικρής λίγκας υπέβαλλε έπειτα από πιέσεις την παραίτηση του (και αφού ζήτησε να κατατεθεί πρόταση μορμής προς το πρόσωπο του αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε) η οποία παραίτηση τέθηκε ως προαπαιτούμενο από την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί (Παλτόγλου από Αιγάλεω, Τσιολέκας από Athens Kallithea, Παπαδημητρίου από Αναγέννηση Καρδίτσας, Παπακωνσταντίνου από Νίκη Βόλου και Ροκάκης από Χανιά), και έκανε τις επαφές τόσο με την Πολιτεία (με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη) και με τον πρόεδρο της Super League Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε οι 24 ομάδες να πάρουν τελικά από 150.000 ευρώ και όχι από 60.000 που ειπώθηκε πρόσφατα.

Έτσι το πρωτάθλημμα θα επαναρχίσει στις 11-12/3 με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής ενώ νωρίτερα, την Τετάρτη (8/3) θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Μέχρι τότε προσωρινός πρόεδρος θα είναι ο Α’ αντιπρόεδρος Μπάμπης Σταμούλης.

Να τονιστεί ότι αρχικά οι 24 ομάδες της κατηγορίας (οι Β ομάδες των Big-4 βρίσκονται όπως και οι Απόλλων Λάρισας, Ηρόδοτος που δεν αδειοδοτήθηκαν), βρίσκονται εκτός χρηματοδότησης), επρόκειτο να μοιραστούν από 5.1 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια το ποσό έπεσε στο 1.7 εκατ.ευρώ προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ομάδων και το λουκέτο και τώρα φαίνεται ότι η χρυσή τομή θα βρεθεί στα 3.6 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *