Παράταση lockdown: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες -Πότε θα ανοίξει η χώρα

Share Button

Η παράταση του lockdown είναι πλέον δεδομένη και το μοναδικό στοίχημα για την κυβέρνηση είναι το αν θα καταφέρει τελικά να ανοίξει η αγορά πριν τα Χριστούγεννα.

Μετά και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και να αποτρέψει τη ραγδαία αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Εξάλλου ήδη ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξη την παράταση της καραντίνας μέσω της ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρηματιών.

Ακόμη όμως κι αν το παραπάνω καλό σενάριο «βγει» είναι βέβαιο ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν.  Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα πρέπει να ξανακλείσει αργά ή γρήγορα η χώρα και πιθανά από τις αρχές του χρόνου και το αργότερο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του μήνα.

Η πρόταση αυτή την οποία έθεσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά κοντά στα 500 με 800.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διαχειριστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *