Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ

Share Button

agrotesΝα αξιοποιήσει τη δυνατότητα παράτασης στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και να επιμηκύνει την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των δικαιούχων αγροτών για άμεσες ενισχύσεις στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, προτίθεται το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με δεδομένες τις αντιδράσεις των παραγωγών για τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια.

Ήδη αρκετοί φορείς είχαν απευθύνει κάλεσμα στους παραγωγούς γιατί η προσέλευση για τη συμπλήρωση των δηλώσεων ήταν μικρή.Ήδη αρκετοί φορείς είχαν απευθύνει κάλεσμα στους παραγωγούς γιατί η προσέλευση για τη συμπλήρωση των δηλώσεων ήταν μικρή.
«Η παράταση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι είναι στη διάθεση των αγροτών η δωρεάν on-line εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ. Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών φέτος, έχουν εγκριθεί επιπρόσθετοι σε σχέση με την περασμένη χρονιά Φορείς τύπου Α για την παραλαβή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, των οποίων η διαδικασία πιστοποίησης θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Άμεσος στόχος του yπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ να γίνεται με τρόπο αξιόπιστο και διαφανή, δίχως επιβαρύνσεις των αγροτών.

Σημειώνεται πως κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος, παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *