Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τα αυξανόμενα κρούσματα στο Νομόpa

Share Button

Ο Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την ανησυχία του για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στον νομό μας.
Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση των πολιτών από τα επαναλαμβανόμενα και παρατεταμένα lockdown, όμως η συμμετοχή όλων μας προκειμένου να ανατραπεί περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής μας εικόνας είναι απαραίτητη.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά και κάνουμε έκκληση για τήρηση των μέτρων για να διανύσουμε με ασφάλεια αυτό το διάστημα που ελπίζουμε ότι θα είναι και το τελευταίο.

Απευθυνόμαστε καταρχήν στην Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς με μαζικά τεστ και έγκαιρες ιχνηλατήσεις καθώς και μέτρα υγιεινής και προφύλαξης σε όλους τους χώρους εργασίας, διδασκαλίας, θρησκευτικών τελετών.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες του νομού για αυστηρή τήρηση των μέτρων (εφαρμογή μάσκας, αποστάσεις, υγιεινής και περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Θεσπρωτίας που οι συγγενείς τους κατοικούν στην Αλβανία να διακόψουν τις μετακινήσεις στην γειτονική χώρα λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που επικρατεί και του κινδύνου διασποράς στον νομό μας.
Συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή και μέσω του εμβολιασμού θα επιτευχθεί το τέλος της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος
Οικονομίδης Πέτρος

Ο Γραμματέας
Τάσιος Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *