Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Νίκα “Ένας αιώνας και μια νύχτα” σήμερα στην Παραμυθιά

Share Button

nikasΤο βιβλίο “Ένας αιώνας και μια νύχτα” παρουσιάζει σήμερα στην Παραμυθιά ο συγγραφέας Αλέξανδρος Νίκας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής Θεσπρωτίας Μαρίνα Μπέση και ο δικηγόρος Κώστας Γεωργίου, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο πρόεδρος του ΦΟΠ Νίκος Γώγος.

Περίληψη

«Να μη φοβάσαι, παιδί μου. Ο φόβος σκοτώνει και μία νύχτα φόβου μπορεί να διαγράψει τη ζωή ενός ολόκληρου αιώνα!»

24 Φεβρουαρίου 2013: Ο Μάνος, υπαστυνόμος στον νομό Θεσπρωτίας, συλλαμβάνει τον εκατοντάχρονο παππού του, Μανόλη. Έναν αιώνα και μία νύχτα πριν, στις 23 Φεβρουαρίου 1913, την ημέρα απελευθέρωσης της Παραμυθιάς από τους Τούρκους, το πρώτο παιδί που γεννήθηκε ήταν ο Μανόλης. Η γέννησή του γιορτάστηκε από όλους τους Έλληνες, ενώ τον βάφτισε ο ίδιος ο μητροπολίτης.

Το 1917 οι γονείς του πέθαναν και ο Μανόλης μεγάλωσε δύσκολα πλάι στους ανθρώπους που τον υιοθέτησαν. Στο γυμνάσιο τον ερωτεύτηκε μια χριστιανή, αλλά εκείνος αγάπησε μια Τουρκάλα, την Εμινέ, αφού οι περισσότεροι μουσουλμάνοι συνέχισαν να ζουν στην περιοχή μέχρι το 1944. Η μοίρα όμως γι’ αυτούς τους δύο είχε χαράξει διαφορετικό δρόμο. Ή μήπως όχι;

Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Μια σχέση μίσους, αγάπης και έρωτα ανάμεσα σε δύο θρησκείες, δύο γυναίκες και μία πατρίδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *