Παρουσίαση βιβλίου «Ηπειρος-Κρένω μάνα μου» (+ΦΩΤΟ)

Share Button

p1Ο παπαΓιώργης Τζώρτζης από τη Ραβενή Φιλιατών με μεγάλη ευαισθησία στο περιβάλλον και στη λαογραφία-ηθογραφία παρουσίασε την Παρασκευή το απόγευμα το βιβλίο του ” Ήπειρος – Κρένω μάνα μου” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Φιλιατών.

Την παρουσίαση των ομιλητών έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς ο οποίος συνεχάρη τον Πάτερ Γιώρη για το παραδοσιακό συγγράφημα του. Οι ομιλητές ήταν ο κ. Γιώργος Οικονόμου (πρώην πρόεδρος της Πανεπειρωτικής), ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου κ. Μεθόδιος και ο ιστοριοδίφης κ. Μ. Πασιάκος.

Η ευαισθησία του στο περιβάλλον εκδηλώνεται μέσα από τη συμμετοχή του (είναι πρόεδρος στην Πανελλήνια Κίνηση για Καθαρό Καλαμά). Η ευαισθησία του στη λαογραφία-ηθογραφία αποκαλύπτεται στο βιβλίο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο: ” Ήπειρος – Κρένω μάνα μου “. Στο βιβλίο αυτό ζωντανεύει το παλαιό γλωσσάρι του χωριού και του τόπου του και της περιοχής εκεί. Κάνοντας, ουσιαστικά, προσκλητήριο επιστροφής στις ρίζες,επιστροφής στις αρχές και στις αξίες, στη γνησιότητα και στην αγνότητα, στην αθωότητα και την καλοσύνη των ανθρώπων του παλαιού καιρού.

 


p3
p4 (1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *