Παρουσίαση βιβλίου “Ο Ηπειρώτικος Γάμος” στους Φιλιάτες (+ΦΩΤΟ)

Share Button

a2Το βιβλίο του ‘’ Ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ‘’ παρουσίασε την Τετάρτη το απόγευμα στους Φιλιάτες ο Θεόδωρος Δεύτος. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος κ. Παύλος Μπέλος, ενώ την παρουσίαση έκανε ο εκπαιδευτικός κ. Σπύρος Πανταζής.

” Ο Ηπειρώτικος γάμος ” αποτελεί το πρώτο του βήμα στη λαογραφία. Είναι μια εργασία που προσπαθεί να καταγράψει τις διάφορες παραλλαγές που υπάρχουν στις φάσεις του γάμου από περιοχή σε περιοχή της Ηπείρου. Την εκδήλωση τίμησαν με χορούς και τραγούδια τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος Κεραμίτσας Φιλιατών.

 

Ο συγγραφέας κ. Θεόδωρος Δεύτος γεννήθηκε το 1975 στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Έζησε στα χωριά της επαρχίας Πωγωνίου τα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής του και μπολιάστηκε με τα ήθη, τα έθιμα και τις όμορφες παραδόσεις του τόπου. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 1980 ξεκίνησε να εργάζεται ως φροντιστής. Το 1984 παντρεύτηκε την καθηγήτρια αγγλικών Ανδρούλα Μιχαήλ από την Κύπρο κι απ’ αυτό το γάμο έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Μαρία-Λουίζα και την Ασπασία. Το 1986 διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση και εδώ και μια δεκαετία υπηρετεί σε γυμνάσιο του Δήμου Ιλίου. Από τον Ιούνιο του 2002 έχει εκλεγεί πρόεδρος στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου.

a1a4a3

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *