Παρουσιάστηκε η πρόταση για τα μονοπάτια της Θεσπρωτίας στο Epirus Trail

Share Button
Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, συνάντηση για την ένταξη μονοπατιών της Θεσπρωτίας στο ενιαίο δίκτυο (Epirus Trail) που σχεδιάζει η Περιφέρεια.
Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Αναπτυξης και Εμπορίου, Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηλίας Γκαρτζονίκας, το στέλεχος της Ήπειρος Αναπτυξιακής Διδάκτορας Βιολογίας Παπαϊωάννου Χαριτάκης καθώς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι των τριών Δήμων της Θεσπρωτίας.
Αναπτύχθηκε η πρόταση φορέων της Θεσπρωτίας, για την δημιουργία ενός κεντρικού άξονα που θα ενσωματωθεί στο δίκτυο Epirus Trail. Ο αναφερόμενος άξονας θα ξεκινά από την περιοχή της Μουργκάνας και θα καταλήγει στην περιοχή Σουλίου – Γλύκης, περιδιαβαίνοντας την ορεινή Θεσπρωτία και “ενώνοντας” τους κύριους ποταμούς τη Θεσπρωτίας, Λαγκάβιτσα, Θύαμη και Αχέροντα. Επίσης προτάθηκαν και τρεις κάθετοι άξονες που θα παρέχουν πρόσβαση προς τα κύρια τουριστικά παραθαλάσσια κέντρα του Νομού.
Για πρώτη φορά ξεκινάει μια προσπάθεια η Θεσπρωτία να αποκτήσει ένα δίκτυο μονοπατιών που θα συμβάλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών πέρα από την παραλιακή ζώνη του Ιονίου. Η Αρχή έγινε και για τη ολοκλήρωση του ζητάμε την συμβολή όλων των τοπικών φορέων για την ολοκλήρωση του πρώτου δικτύου περιπατητικών μονοπατιών για την Θεσπρωτία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *