ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: «Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά»

Share Button

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα 25 Οκτωβρίου – παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού –  από απώλεια της Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία μόλις 56 ετών, ύστερα από σκληρή και διαρκή μάχη με τον καρκίνο.

Μιας γυναίκας που νίκησε τον φόβο με πάθος και πείσμα για τη ζωή, αλλά και την πολιτική. Μιας γυναίκας, που αγωνίστηκε σε όλη την πολιτική της διαδρομή, για την κοινωνική συνοχή, για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ και του κοινωνικού κράτους με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη.

Αφουγκράστηκε τις ανάγκες της κοινωνίας, εστιάζοντας τον πολιτικό της λόγο σε ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Υγεία, όπου η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η δημιουργία μιας σύγχρονης ιατρικής εργαλειοθήκης. Και σε αυτόν ακριβώς τον δρόμο οφείλει και η Ελληνική πολιτεία να συνεχίσει και σήμερα.

Ένα χρόνο μετά από το θάνατό της, γίνεται πιο έντονη η αίσθηση του χρέους για τη συνέχιση του αγώνα της και την πραγματοποίηση των οραμάτων που μοιραστήκαμε μαζί της. Η διαδρομή της, οι αξίες της και οι αγώνες της για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία είναι η δύναμή μας.

Θα την θυμόμαστε και θα την τιμούμε για πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.