Πέρδικα: μία από τις τρεις υποψηφιότητες της Ελλάδας στον Διεθνή Διαγωνισμό «BEST TOURISM VILLAGES»

Share Button

Ως μία από τις τρεις (3) υποψηφιότητες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό «BESTTOURISMVILLAGES» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) προκρίθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας με το χωριό της Πέρδικας.

Ειδικότερα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους Περιφερειάρχες και μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε όλους τους Δήμους της χώρας, για υποβολή υποψηφιοτήτων χωριών που αποτελούν ή δύνανται να αποτελέσουν αγροτουριστικούς προορισμούς, προκειμένου η χώρα μας να συμμετέχει στον Διαγωνισμό «BESTTOURISMVILLAGES» του Π.Ο.Τ.

ΣτόχοςτουBESTTOURISMVILLAGESείναι η ανάδειξη εξαιρετικών παραδειγμάτων προορισμού για αγροτουρισμό, ικανοποιώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω εννέα αυστηρών κριτηρίων.

Ο διαγωνισμός αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα: α. στην απονομή του Σήματος «BestTourismVillage», β. τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα αναβάθμισης για τις υποψηφιότητες που βρίσκονταν κοντά στο να λάβουν το παραπάνω σήμα και γ. το δίκτυο των «BestTourismVillages».

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέσω της υποψηφιότητάς του με το όμορφο χωριό της Πέρδικας, πέτυχε μία σημαντική διάκριση, αποτελώντας μία από τις 3 υποψηφιότητες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό «BestTourismVillages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη ανάπτυξης και εμπλουτισμού του υφιστάμενου τουριστικού μας προϊόντος, ο αγροτουρισμός έχει τη δύναμη να αποτελέσει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αν υπάρξει αειφορική διαχείριση και μετρήσιμοι στόχοι, φιλικοί προς το περιβάλλον και την τοπική κοινότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας για την σύνταξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα της άρτιας υποψηφιότητάς μας και για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί σταθερά, για την συνολική τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξη του Δήμου μας, καθώς και τους συνεργάτες μου, που συνέδραμαν σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Έχοντας επιτύχει την πρώτη αυτή σημαντική διάκριση, διεκδικούμε από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού την καλύτερη δυνατή θέση για την υποψηφιότητα της Πέρδικας σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο».

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Γραφείο Τουρισμού ευχαριστούν για τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε με υλικό και πληροφορίες από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Κοινότητα Πέρδικας, την Πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας κα. Ραχήλ Μαρκιανίδου, τους φωτογράφους κ. Δημήτρη Κατσιμπόκη και κ. Γεώργιο Λαχανίδη και όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκληρωμένη υποψηφιότητά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *