Περιοδεία του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» σε Φασκομηλιά και Σκορπιώνα

Share Button

Περιοδεία στη Φασκομηλιά και τη Σκορπιώνα πραγματοποίησε κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης». Η περιοχή των δύο αυτών χωριών που γειτνιάζουν με την Πλαταριά, τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς και έχουν γίνει σοβαρές επενδύσεις σε παραδοσιακά και πολυτελή καταλύματα. Είναι πλέον σαφές ότι η περιοχή μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές του Δήμου, με σωστό σχεδιασμό ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. Στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στα δύο χωριά (που αποτελούν μια ενιαία Κοινότητα) παραβρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού στη Δ.Ε. Συβότων – Πλαταριάς (στην οποία ανήκει η Κοινότητα) Μανώλης Βρασταμινός, Τάσος Ζαφείρης και Παύλος Μπόλωσης, καθώς και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας του Συνδυασμού Ειρήνη Γκότοβου, Αθανασία Νούση και Νίκος Μητσάκος. Από το διάλογο που αναπτύχθηκε, το συμπέρασμα είναι ότι για την Κοινότητα τα κυριότερα έργα είναι τα ακόλουθα:
1.Η βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας και ειδικά των δρόμων που οδηγούν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές των χωριών.
2.Η αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και η πιο συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων. Επίσης, η τοποθέτηση κάδων για τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων.
3.Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
4.Η καλή λειτουργία του ηλεκτροφωτισμού, καθώς και η συνεννόηση με τους αρμόδιους παρόχους, ώστε να βελτιωθεί η λήψη τηλεοπτικού σήματος, αλλά και να διευρυνθεί και επιταχυνθεί η σύνδεση με το διαδίκτυο.
5.Η ανάπλαση του δρόμου που συνδέει τη Φασκομηλιά με την Πλαταριά, η βελτίωση του οδοφωτισμού και των συνθηκών ασφάλειας για πεζούς και οχήματα.
5.Η αναβάθμιση της πλατείας της Φασκομηλιάς και η κατασκευή πλατείας στη Σκορπιώνα στο χώρο που προβλέπεται από το σχέδιο.
6.Η βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων.
7.Η προώθηση της πράξης εφαρμογής ώστε να καταστεί δυνατή η ρυμοτόμηση και η κατασκευή δρόμων στην περιοχή όπου έχουν διανεμηθεί οικόπεδα στους κατοίκους και των δύο χωριών.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την κοινή πεποίθηση ότι τα προβλήματα μπορούν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και ότι η περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, με την κατάλληλη συνεννόηση του Δήμου με το Συμβούλιο της Κοινότητας, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων. Κάτι που αποτελεί δέσμευση για το Συνδυασμό μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *