Περιοδεία του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» σε Καστρί, Άγιο Βλάση και Μαυρούδι

Share Button

Σε τρία ιστορικά χωριά του Δήμου μας, τον Άγιο Βλάση, το Καστρί και το Μαυρούδι, περιόδευσε πολυμελές κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης». Στον Άγιο Βλάση συζητήθηκαν με τους υποψηφίους Συμβούλους της Κοινότητας Αμαλία Κατσέλη, Γιάννη Τσίκο και Δημήτρη Παπαβασιλείου, τα κυριότερα προβλήματα του χωριού, τα οποία είναι:
1.Η βελτίωση του δρόμου που οδηγεί από το χωριό στο κοιμητήριο και από εκεί στην ανατολική πλευρά του Καστρίου και στον δρόμο Μαυρουδίου – Καστρίου, αλλά και των εσωτερικών δρόμων κυρίως στη βόρεια πλευρά του χωριού.
2.Η επέκταση του κοιμητηρίου.
3.Η επισκευή του παλαιού κοινοτικού γραφείου και η χρήση του.
4.Ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού της παιδικής χαράς.
5.Ο καθαρισμός του ρέματος.
6.Η υποστήριξη του νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου για την διοργάνωση εκδηλώσεων στο χωριό.

Η συζήτηση στο Καστρί, με τους υποψήφιους Συμβούλους της Κοινότητας Κώστα Θεοδώρου, Μιχάλη Κιάπε, Μαρία Ρίζου παρουσία πολλών χωριανών, επικεντρώθηκε στα εξής ζητήματα:
Α) Στη βελτίωση της κατάστασης του εσωτερικού οδικού δικτύου.
Β) Στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να εκτελεστούν οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου του Ιδρύματος Σάρρα (στο Δ.Σ. του οποίου μετέχουν πλέον εκπρόσωποι του Δήμου και της Κοινότητας) ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς για το χωριό, πόλος έλξης επισκεπτών και χώρος οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Γ) Στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης και στην επέκταση του αποχετευτικού δικτύου (πρόβλημα κοινό με τον Άγιο Βλάση και το Μαυρούδι).
Δ) Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δρόμου Μαυρουδίου – Καστρίου.
Ε) Τέλος, συζητήθηκε το εμβληματικό έργο για την περιοχή των δύο χωριών (Καστρίου – Αγ. Βλασίου) που είναι η δημιουργία οργανωμένου μονοπατιού πεζοπορίας και ορεινής ποδηλασίας. Ένα μονοπάτι που συνδέει τοποθεσίες θρησκευτικού ενδιαφέροντος (Άγιος Δονάτος) με βυζαντινά μνημεία (Ι.Ν. Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ) και προσφέρει απαράμιλλη θέα προς τον Καλαμά και πανοραμική άποψη του αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων.


Το κλιμάκιο του Συνδυασμού κατέληξε στο Μαυρούδι όπου με τους υποψηφίους Συμβούλους της Κοινότητας Σωτήρη Κολιογιάννη, Ηλία Γεωργιάδη, Αυγούλα Καπασσά, καθώς και με πολλούς κατοίκους του χωριού, τέθηκε ο προγραμματισμός των δράσεων, οι οποίες διακρίνονται στους εξής τομείς:
• Περιβαλλοντικές δράσεις (διευθέτηση χειμάρρων, προληπτική αντιπυρική προστασία, βελτίωση καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων).
• Δράσεις ποιότητας ζωής (ολοκλήρωση διαδικασιών επικύρωσης του εγκεκριμένου Πολεοδομικού Σχεδίου, επάρκεια φωτισμού, βελτίωση της βατότητας και της ασφάλειας του εσωτερικού οδικού δικτύου, σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία, επέκταση κοιμητηρίου, προστατευτικά κιγκλιδώματα στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, περισυλλογή και φροντίδα αδέσποτων ζώων, επαναλειτουργία παιδικής χαράς, καλλωπισμός κοινόχρηστων χώρων).
• Πολιτιστικές – αθλητικές δράσεις (χρήση του κτηρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου για την οργάνωση εκδηλώσεων, κατασκευή γηπέδων αθλοπαιδιών σε υπάρχον οικόπεδο, επαναλειτουργία γηπέδου μπάσκετ, εμπλουτισμός εκδηλώσεων στο πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου).

Ο Συνδυασμός μας ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους των δύο χωριών για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, καθώς και για τη συμβολή τους στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε. Δεσμευόμαστε ότι οι προτεραιότητες αυτές αποτελούν ήδη μέρος του προγράμματός μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *