Πηγαίνει προς Γκρίκα το Εμπορευματικό Κέντρο-Κόντρες και αντεγκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Share Button

20150323_192750Η λύση της Γκρίκας προκρίνεται τελικά για την κατασκευή Εμπορευματικού Κέντρου. Τουλάχιστον το σημείο αυτό παρουσιάζει τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα, έτσι όπως τα παρουσίασε ο μελετητής του συγκεκριμένου έργου στην χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δύο είναι τα σημεία που ερίζουν για τη κατασκευή Εμπορευματικού Κέντρου. Η Γκρίκα και το Μεσοβούνι. Με βάση εννιά κριτήρια αξιολόγησης θέσεων, προκρίθηκε η λύση της Γκρίκας διότι κατά κύριο λόγο διαθέτει έτοιμες τις ανάλογες υποδομές και επιτρέπει την άμεση εγκατάσταση επιχειρήσεων, σύμφωνα πάντα με την επιχειρηματολογία του αρμόδιου μελετητή.
Το ύψος της επένδυσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ανέρχεται στο ύψος των οκτώ (8) εκατομμυρίων ευρώ, οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν ξεπερνούν τις 4,000, ενώ ο κύκλος εργασιών για τα επόμενα τριάντα χρόνια εκτιμάται ότι θα φθάσει και θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως ήταν φυσικό, η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από την μεριά των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις και τις αμφιβολίες τους για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε η μελέτη.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος ξεκαθάρισε ότι το Εμπορευματικό πρέπει να γίνει στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας ως αντίβαρο για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος στην πόλη από την λειτουργία του Λιμανιού προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κανένα ανταποδοτικό όφελος στην πόλη και δεν εισρέουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου από την αξιοποίηση,  άποψη με την οποία συντάχθηκε σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια…. σπάνια είναι αλήθεια περίπτωση…σύμπνοιας και ομοψυχίας.

Το κύριο επιχείρημα των Δημοτικών Συμβούλων που αποκρούει την λύση της Γκρίκας είναι πως η δημιουργία Εμπορευματικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άμεση προσβασιμότητα προς και από τον κύριο χρήστη του, που στην περίπτωσή αυτή είναι ο λιμένας Ηγουμενίτσας και πως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για να διαδραματίσει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο για την τοπική ανάπτυξη της Ηπείρου αλλά και για τις συνδυασμένες μεταφορές στη χώρα μας, θα πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργία Εμπορευματικού Κέντρου στην περιοχή.
Ο κ.Θωμάς Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον μελετητή, όσο και στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο του ΟΛΗΓ Βασίλη Διαμάντη κατηγορώντας τους για εκπόνηση και παρουσίαση φωτογραφικής μελέτης χωρίς να ερωτηθεί προηγουμένως ο Δήμος. «Πήρατε αποφάσεις ερήμην μας. Βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ούτε και οι δύο βουλευτές του Νομού που ήταν παρόντες στην συνεδρίαση.
Τόσο ο Μάριος Κάτσης, όσο και ο Βασίλης Γιόγιακας συντάχθηκαν-διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις- με την άποψη του μελετητή υποστηρίζοντας ότι η λύση της Γκρίκας είναι η καλύτερη.

20150323_19221520150323_192304

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *