Η Πίτα του Ηπειρώτη: Το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα (+εικόνες)

Share Button

Το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών, δεκάδων συγκροτημάτων Αδελφοτήτων Συλλόγων και Ομοσπονδιών των αποδήμων Ηπειρωτών, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γέμισε με Ηπειρώτικη μουσική τραγούδια και χορούς σε μια πανδαισία ήχων χρωμάτων και ρυθμικής κίνησης.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη» στην 30χρονη και πλέον παρουσία της εκδήλωσης στο ΣΕΦ, με πάνω από 3.000 χορευτές, πλήθους Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, της Χορωδίας της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ και του Πολυφωνικού Εργαστηρίου της αποτέλεσε ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.

Οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι μαθημένοι, γενιές τώρα, στο να κάνουν την αγωνία αγώνα κι αλληλεγγύη, το χώρια όλοι μαζί, τη φτώχια προκοπή. «Την ξενιτιά, την ορφανιά, την πίκρα, την αγάπη, τα τέσσαρα τα ζύγιασαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα». Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά.

Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα τραγούδια, συνέθεσαν το πλουσιότατο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *