Πλημμύρισε μελωδίες ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας (+εικόνες)

Share Button

Με μεγάλη οργανωτική και καλλιτεχνική επιτυχία στέφθηκε 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή χορωδιών από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και αγκαλιάστηκε με αγάπη από το κοινό της πόλης.

Η μουσική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Με σύμμαχο τον καιρό και το δροσερό αεράκι οι χορωδοί μας ταξίδεψαν σε τόπους μακρινούς αλλά και κοντινούς με τραγούδια κλασικά αλλά και παραδοσιακά.

Οι χορωδίες που συμμετείχαν είναι οι εξής:

Μικτή Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας «ΟΡΦΕΥΣ 1937»


Μικτή Χορωδία Δήμου Αλεξάνδρειας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»


Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΜΑΡΣΥΑΣ» (Αθήνα)


Μικτή Χορωδία Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Στην παρουσίαση ήταν ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

Το 1ο  Φεστιβάλ Χορωδιών έχει σαν σκοπό να καθιερωθεί και εδραιωθεί σαν θεσμός, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της μουσικής, μέσω της συνεργασίας των χορωδιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://www.facebook.com/thesprotikospalmos

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *