Ποδηλατική διαδρομή από την Ηγουμενίτσα έως τον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου Ραγίου την Κυριακή το πρωί

Share Button

podilatesΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στις δράσεις που σχεδίασε το 2014 με αφορμή την πανελλήνια εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη, λαμβάνει μέρος και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον εορτασμό, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής τόσο στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και στο ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα υλοποιηθούν σειρά δράσεων, οι οποίες επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργοποίηση όσο δυνατόν περισσότερων ομάδων πολιτών.

Σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Θεσπρωτίας «Σπύρος Παπαγιάννης» και τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, την Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:30, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική διαδρομή από την Ηγουμενίτσα έως τον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου Ραγίου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα υπάρξει μικρή στάση για ανάπαυλα στη λιμνοθάλασσα της Βατάτσας (Μακρυγιάλι), παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και σχετική ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου Ραγίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό

Σημείο εκκίνησης: Αφετηρία Ποδηλατόδρομου Ηγουμενίτσας

Ώρα εκκίνησης: 9:30

Η ποδηλατική διαδρομή ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Κυριακή αλλά μετατέθηκε για μια εβδομάδα εξαιτίας της παρουσίας των μοτοσικλετιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *