Ποδηλατοδρομία και παράσταση στην Κεστρίνη Φιλιατών

Share Button
Με συμμετοχή πολλών παιδιών του χωριού, αλλά και μεγάλων, έγιναν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Κεστρίνη Φιλιατών Θεσπρωτίας, που διοργάνωσαν η Ενορία του Αγίου Μηνά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 με επιτυχία “ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Κεστρίνης για παιδιά και μεγάλους”, που ήταν μια διαδρομή 3,5 χιλιομέτρων σε ασφαλτόδρομο, από την είσοδο του χωριού μέχρι και το παλιό δημοτικό σχολείο.

Και οι μικροί και οι μεγάλοι απόλαυσαν την ποδηλατοδρομία και δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πραγματοποίησή της. 

Στην όμορφη πλατεία του χωριού απονεμήθηκαν μετάλλια στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες, καθώς και έπαινοι, ενώ δόθηκαν σε όλους αναψυκτικά, χυμοί, παγωτά, πατατάκια και άλλα.  

Ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε προς τα παιδιά “να αγωνίζονται πάντοτε με την καρδιά τους και τότε θα είναι σίγουροι νικητές στη ζωή, όποια εμπόδια και προβλήματα και αν έχει αυτή”. 

Ακολούθησε καλλιτεχνική παράσταση, όπου κυρίως τα μικρά παιδιά τη βίωσαν με μεγάλο ενδιαφέρον. 

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΡΑΪΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

Εξάλλου η ενορία Κεστρίνης έκανε προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Ραϊδιώτισσας στη Βροσίνα Ιωαννίνων, όπου εψάλη ο Παρακλητικός Κανών της Παναγίας.

Όσοι/ες βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν την κατανυκτικότητα της προσευχής, αλλά και τη συναρπαστικότητα του άγριου τοπίου. 

Ο π. Ηλίας αναφέρθηκε στην Παναγία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι “μας γεμίζει  το σταμνί της ζωής μας από τη βρύση της ευτυχίας, αρκεί αυτό το σταμνί να μη το σπάσουμε με τα πάθη μας. Ακολουθώντας τη ζωή της  Παναγίας, πορευόμαστε προς την καθαρότητα της ψυχής μας, που τόσο την έχουμε ανάγκη”. 

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *