«Ποδόσφαιρο τέλος για φέτος και εκ νέου σχεδιασμός των πρωταθλημάτων»

Share Button

Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι μόνο η Super League.

Υπάρχουν και οι μικρότερες (επαγγελματικές) κατηγορίες στις οποίες πέφτουν σε χαμηλότερο βαθμό τα φώτα της δημοσιότητας, με τους προβληματισμούς για την επόμενη μέρα (στην μετά – κορωνοϊού εποχή) να΄ναι εξίσου μεγάλοι και σοβαροί.

Οι πρώτες οσμές μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης αναδύονται ήδη στην ατμόσφαιρα και βάζουν στην…πρίζα ουκ ολίγους ιδιοκτήτες και προέδρους ομάδων μικρότερων κατηγοριών στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.  

Πολλά και τα ερωτηματικά για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και τους κινδύνους που διακυβεύει η επιστροφή στους αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν στο χορτάρι.

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε το SDNA με διοικητικό ηγέτη ομάδας (θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του) με φόντο αυτή την περιβόητη επόμενη μέρα, υπήρξαμε αποδέκτες τεράστιου προβληματισμού για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και κατά πόσον μπορεί να΄ναι ρεαλιστική και ακίνδυνη η συγκεκριμένη προοπτική.

«Ο κορονοϊός ανέβαλε τους Ολυμπιακούς αγώνες, το Euro 2020, το Copa America. Σε όλο τον κόσμο πολλές ακόμα αθλητικές διοργανώσεις αναβλήθηκαν. H ΟYΕΦΑ είναι σαφές ότι εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια για το Champions League, αλλά και τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάτι ανάλογο ισχύει και στη Λατινική Αμερική.  Ο λόγος είναι προφανής.

Τα πολλά χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα υψηλά συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Στην Ελλάδα έχει οριστεί η συνάντηση στη Super Leagueστις 25 Απριλίου για τη λήψη αποφάσεων. Μια υπόθεση εργασίας είναι να πάμε σε αναστολή μέτρων, περίπου στις 10 Μαΐου» ανέφερε αρχικά επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η επανέναρξη των αγώνων:

«Σε πρώτη φάση θα πρέπει οι ξένοι που βρίσκονται εκτός Ελλάδας να επιστρέψουν στη χώρα μας. Σε μια χώρα που δεν έχει και δεν ξέρουμε πότε θα έχει πτήσεις ή άλλο τρόπο. Όμως, ακόμα και αν κάποιοι επιστρέψουν, λογικά θα πρέπει να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα. Αφού περάσουν οι 14 ημέρες, θα πρέπει να κάνουν προετοιμασία περίπου 30 ημερών για να είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Με ένα τεράστιο όμως ρίσκο και πολλά ερωτήματα να ζητούν απάντηση. Αν ένα μέλος μια ομάδας νοσήσει, τότε θα μπουν σε καραντίνα όλα τα μέλη της ομάδας. Αν έχει προηγηθεί αγώνας και τα μέλη της αντίπαλης ομάδας; Και τότε θα πάμε σε διακοπή της αγωνιστικής δράσης.

Όλα αυτά γιατί; Για τη σωτηρία του ποδοσφαίρου ή του τηλεοπτικού προϊόντος;

Οι ομάδες θα πάρουν ψίχουλα, οι ποδοσφαιριστές  το ίδιο. Οι τελευταίοι θα παίξουν για τα χρήματα, αλλά θα ρισκάρουν την υγεία τους;

Οι γιατροί των ομάδων, ως επιστήμονες θα είναι αυτοί που θα πουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα; Κι αν συμβεί το παραμικρό; Αν χαθεί μια ζωή;

Ποιος πολιτικός ή οτιδήποτε άλλο θα έχει πάρει την απόφαση; Ποιος θα έχει αποφασίσει για τα χρήματα; Πόσο θα έχει κοστολογήσει την ανθρώπινη ζωή;».

Όσο για την δική του πρόταση και τι κατά την γνώμη του πρέπει να συμβεί την επόμενη μέρα;

«Η απλή λογική είναι αυτή που δίνει τη λύση. Ποδόσφαιρο τέλος για φέτος. Επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Μην ξεχνάτε ότι ουσιαστικά τα έξοδα τρέχουν για τις ομάδες.

Αθλητές, ποδοσφαιριστές και το προσωπικό των ομάδων είναι δεδομένο ότι θα πασχίσουν να πάρουν τα χρήματά τους και όσο περισσότερα από αυτά μπορέσουν.

Τα πρωταθλήματα είναι ευκαιρία να σχεδιαστούν εκ νέου και με αίσθημα δικαίου. Με αποφάσεις γενναίες».

ΠΗΓΗ: www.sdna.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.