Ποιοι δεν είδαν τα ονόματά τους στη λίστα με τα δικαιώματα και γιατί – Το 1% που δεν πληρώθηκε

Share Button

agrotesΜπορεί να πιστώθηκαν χθες τα χρήματα που αναλογούν στο 90% της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που δεν είδαν καν τα ονόματά τους στη λίστα με τα προσωρινά δικαιώματα, αλλά και κάποιοι που περιλαμβάνονται μεν κανονικά στη λίστα, αλλά δεν είδαν χθες να μπαίνει ούτε… σεντς στο λογαριασμό τους. Οι πρώτοι, είναι το 5,8% εκείνων που υπέβαλλαν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης. Οι δεύτεροι είναι περίπου το 1% των δικαιούχων.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε σύνολο 718.000 παραγωγών οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, για το 94,2% εκδόθηκαν κανονικά προσωρινά Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης. Για το υπόλοιπο ποσοστό (5,8%) που δεν είδε το όνομά του στη λίστα, υπάρχουν διάφορες αιτίες που λειτουργούν ξεχωριστά ή σωρευτικά:

Δήλωσαν συνολικές εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων και άρα «κόβονται» από το νέο κανονισμό που εφαρμόζει τη νέα ΚΑΠ. Σε αυτή την κατηγορία είναι περίπου το 2,9% των αιτήσεων.
Κρίθηκαν ως μη ενεργοί γεωργοί με βάση τα κριτήρια που ισχύουν. Το ποσοστό αυτό είναι το 0,8% των αιτήσεων
Κρίθηκαν, για διάφορες αιτίες, μη δικαιούχοι με βάση κάποιο από τα πολλά κριτήρια που προβλέπει το νέο κανονιστικό πλαίσιο. Αυτό αφορά συνολικά το 2,7% των όσων υπέβαλλα αίτηση.
Όσοι από τους παραγωγούς κρίθηκαν μη δικαιούχοι με βάση το κριτήριο του ενεργού γεωργού ή λόγω μη ταυτοποίησης των στοιχείων τους θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα αναθεώρησης, εάν βεβαίως το επιθυμούν.

Οι παραγωγοί που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους δικαιούχους δικαιωμάτων αλλά δεν είδαν να πιστώνονται χρήματα στους λογαριασμούς τους υπολογίζονται περίπου στο 1% των συνολικών δικαιούχων. Πρόκειται για περιπτώσεις που εκκρεμούν είτε αιτήματα μεταβιβάσεων είτε τα αποτελέσματα ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών. Άρα θα πληρωθούν όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ή οι διαδικασίες μεταβίβασης.

www.agro24.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *