Ποιοι επαγγελματίες δικαιούνται ενίσχυση 300 ευρώ & ποιοι 534 ευρώ (αναλυτικά)

Share Button

Ενδιαφέρον έχουν οι λεπτομέρειες για την απόφαση σχετικά με τους επαγγελματίες που δικαιούνται ενίσχυση είτε 300 είτε 534 ευρώ.
Σε μία πρώτη ανάγνωση, φαίνεται ότι εκτός, μένουν χιλιάδες επαγγελματίες, ενδεχομένως πάνω από 300.000-400.000 επαγγελματίες. Ο Ντίνος Σιωμόπουλος παρουσίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου:
-Έναρξη και υποβολή αιτήσεων, ποιοι είναι δικαιούχοι, ποιοι μένουν εκτός, ποιοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις δικαιούνται ενίσχυση 300 και ποιοι 534 ευρώ.
Χωρίς ενίσχυση αναμένεται να μείνουν 160.000 επιστήμονες και 200.000 πληττόμενοι που είχαν λάβει το πρώτο επίδομα των 800 ευρώ.
Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή ο Συνεργάτης Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας κ. Γιάννης Σαρρής.
Ο κ. Σαρρής σημείωσε ότι πράγματι πολλές κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών -μεταξύ των οποίων οι επιστήμονες – μένουν εκτός ενίσχυσης. Ωστόσο πρόκειται για μια θετική εξέλιξη ότι έστω και τώρα χιλιάδες επαγγελματίες θα λάβουν την ενίσχυση αυτή.
Στο μεταξύ στοιχεία σοκ για την αγορά εργασίας στην εποχή του κορωνοϊού περιλαμβάνει έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Το 33% των εργαζομένων υπέστη μεταβολή εργασιακών σχέσεων, ενώ για το 18% των εργαζομένων σε αναστολή ο εργοδότης απαιτούσε να εργαστούν.
Ο κ. Σαρρής ανέλυσε τέλος ποιοι έχουν «ομπρέλα» προστασίας από τις απολύσεις και μέχρι πότε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *