Πολιτικός Υπόκοσμος

Share Button

Του Ηλία Τσάπε, φιλολόγου

Έγινε κι αυτό! Ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στο χώρο τής Πολιτικής, το ζούμε πλέον στο πετσί μας. Ο κοινωνικός Υπόκοσμος ανέβηκε κι έκανε κατοχή στον κυρίαρχο Θεσμό!  Δεν είναι μακριά ο καιρός που οι κοινωνίες μας δεν θα μπορούν να ανασάνουν – ήδη συμβαίνει! – στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται, εγχωρίως και διεθνώς.

Οι πιο σκοτεινές δυνάμεις τού ανθρώπου βγαίνουν από τα έγκατα τής ύπαρξής του και τον μετατρέπουν σε Θηρίο. Βρυχάται σε όλη τη Γη το σκοτεινό Ον  και δείχνει τα δόντια του στα Έθνη. Απληστία, δύναμη, εξουσία τρέφουν τη νέα αιμοδιψή Τυραννία, σε κάθε έκφανση τού κοινωνικού βίου, και εξασθενούν έτι περισσότερο τους Λαούς.

Η Πολιτική, ο κεντρικός άξονας μιας οργανωμένης Πολιτείας, έγινε πλέον υπόθεση …Οικογενειακή! Η γυναίκα, ο γιος, ο γαμπρός, συγγενείς και φίλοι, γίνονται ο βασικός μοχλός ανάπτυξης μιας προσωπικής «γεωστρατηγικής» – υπό αίρεση η Πατρίδα! – στα πλαίσια τής …Δημοκρατίας και του Δημοσίου Συμφέροντος, δηλαδή των …Ιδιωτικών Επενδύσεων, και με την ψήφο πάντα τής κομματικής αγέλης.

Τα λεφτά των φορολογουμένων, μήλον τής έριδος για τις Φαμίλιες που διοικούν – αυτός ο …Έρως κυριαρχεί! -, αποτελούν το σημαντικότερο διακύβευμα τής σύγχρονης Πολιτικής. Ποιος θα φάει τα περισσότερα, πού θα διανεμηθούν τα Έσοδα πριν το Καράβι βουλιάξει στο ζόφο τής Παγκοσμιοποίησης, με ευθύνη, φυσικά, των πολιτών που …«φταίνε για όλα»!

Και πώς να μην φταίνε, αφού, παντοιοτρόπως, στηρίζουν τις κομματικές Φαμίλιες στα Κέντρα και τις Περιφέρειες, κι ενώ αυτές πουλούν κομμάτι-κομμάτι την Πατρίδα, μ’ ό,τι έχει  επάνω του το Καράβι: λιμάνια, αεροδρόμια, πλαζ, Επικοινωνίες, Ιστορία, εκείνοι – οι κουτόφραγκοι… Έλληνες! – τρώγονται μεταξύ τους στο όνομα τής Φαμίλιας, όπου  ανήκουν!

Και καλά όσοι παίρνουν …μεροκάματο και ζουν μέσω Οικογενείας τι τους ταΐζει και τους ποτίζει – γι’ αυτούς υπάρχει μια εξήγηση! – αλλά οι άλλοι, οι πολλοί, που δεν έχουν στέγη στο κεφάλι και αδύναμοι, φοβισμένοι, στερημένοι, βάζουν από πάνω τους το κεραμίδι τού Κόμματος, να μην μείνουν μόνοι – το πρόβλημα είναι ψυχολογικό! – τι μπορεί να πει κανείς!

Όνειρο τού γιατρού να φτιάξει βίλα με πισίνα, σκάφος ν’ αρμενίζει στα πέλαγα, να συγχρωτίζεται, ει δυνατόν, με την Εξουσία! Που τον θέλει κοντά, κατ’ εικόνα και ομοίωση, να τον έχει στο νέο Σύστημα που θεμελιώνει, με τους πολλούς να κυλιούνται στη φτώχεια και τους… εκλεκτούς να γίνονται κλέφτες, φακελάκηδες, επιχειρηματίες τής Οικογένειας.

Ιδίως, ενδιαφέρει τις Φαμίλιες να έχουν ελευθερία δράσεων. Εμείς, ο πολύς Λαός, να είμαστε προϊόντα των όποιων …επιλογών τους! Διο και μαζεύουν γύρω τους ό,τι υπάρχει από θεσμούς: θρησκευτικούς, νομικούς, παραπολιτικούς. Δίνουν στους ημετέρους οφίτσια  και προνόμια να ’ναι συμπαγείς στη …νέα Πολιτική που χτίζεται, τοπικώς και παγκοσμίως!

Προέχει, προσέτι, να έχουν τον Τύπο κοντά τους. Ακόμη και τον επαρχιακό! Να μην εκφράζεται εκεί κανείς λαϊκός κι επικίνδυνος για το μαγαζί τους! Τα Μέσα Ενημέρωσης, ανεξέλεγκτα και συστημικά, να βομβαρδίζουν, με τα δικά τους θέματα, από το πρωί ως το βράδυ, τους αιώνιους Ραγιάδες – έγινε συνήθεια πλέον! – να μην σηκώσουν κεφάλι ποτέ.

Αλλιώς πώς θα φτιάξουμε …πισινούλα στο Δρέπανο, δίπλα στη θάλασσα, πώς θα λιάζονται σ’ αυτήν χαρωπές νύμφες Υποκόσμου και …Αριστοκρατίας – έγιναν …«ένα» πλέον και διακοσμητικό στοιχείο τού νέου κόσμου! Πώς, αν ενοχλεί τα μάτια τους η Πλέμπα, ν’ αντέξουν στο μέλλον και να μη βάλουν λουκέτο στη …δική τους δημόσια  παραλία!

Αλλά, ρωτάμε, γιατί δεν φτιάχνουν κάτι στο Μιτσικέλι! Ν’ ατενίζουν οι λουόμενοι τη λίμνη και ν’ αγαλλιάζουν! Να παν οι Βλάχοι στα βουνά να ξανανιώσουν πάλι… Τι άλλο δεν τους νοιάζει παρά το Διοικείν και Επιχειρείν! Και κάτω εδώ στα πεδινά χάσαν τα λογικά τους! Να δίνει βουτιά η γοργόνα από το βράχο και να τρέμει ο μύστακας τού βουνίσιου από χαρά!

Έχουν βαλθεί να κάνουν την Ελλάδα …Ξενοδοχείο! Να μαζεύεται εδώ η σάρα και η μεταναστευτική μαρίδα τής Γης! Να υπηρετείται, προσεχώς, και η Ολιγαρχία τού Πλανήτη. Γι’ αυτό κι ετοιμάζουν τους νέους για σεφ!  Ότι έρχεται, συν τοις άλλοις, καιρός που οι μετακινήσεις τουριστών θα είναι δύσκολες, αυτό δεν το βλέπουν! Ότι θα κληθεί κάποτε ο λαός, που αποκόπτεται σιγά-σιγά από τη γη, να τρώει πέτρες και σίδερα, δεν τους νοιάζει!

Είναι ζητούμενο των οικονομικά Ισχυρών! Όραμα τής Πολιτικής Διοίκησης, τής διαπλεκόμενης με την Ιδιωτική Οικονομία, ως ενιαίο Σύνολο, στις μέρες μας: πώς θα πουλήσουμε τα νησιά μας, τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια, πώς θα μοιράσουμε το Αιγαίο και την Μακεδονία, πώς θα τα ξεπουλήσουμε, ως βέροι Επενδυτές, τα πάντα στο Διάβολο!

Εκείνος ανέκαθεν ζούσε στο Ελληνικό Καράβι, κραταιός και αγέρωχος, αλλά τώρα κρατά και το …τιμόνι! Ακόμη και Μητροπολίτες έχει με το μέρος του – μην πω στο… τσεπάκι! -, τη Δικαιοσύνη την ελέγχει απόλυτα, τον Πολίτη μ’ ένα …κατακέφαλο τού αλλάζει τα φώτα!

Έχει μαζί του Νομικούς, ανθρώπους τής Πένας, συστημικούς Παπάδες – κοιτάξτε με πόσο καμάρι κυκλοφορεί ο δικός μας μεγαλειότατος στη μικρή μας πόλη! – ενώ ο Στρατός και η Αστυνομία, τα θεμελιώδη Όργανα Αφάλειας τού Έθνους, παροπλισμένα, παρά τη θέλησή τους, και …ελιτίστικα – έτσι τα θέλουν οι διαβολογέννητοι! –  υπό τον έλεγχο τού Μ. Αφέντη!

Πού είναι η Πατρίδα, πού το καλό τού Λαού, που πληρώνει, με κάθε τρόπο, τις αμαρτίες των προσκυνημένων Κεφαλών τής Χώρας, πού ο σκοπός για τον οποίο ασκούμε Εξουσία, εξασφαλίζοντας το δημόσιο και εθνικό συμφέρον! Όλα τα έχουμε υποτάξει στο προσωπικό κέρδος, στο καλό τής Φαμίλιας – δίκην Κορλεόνε – στο Όραμα τής Μεγάλης Επιχείρησης!

Που θέλει ν’ αλλάξει όλον τον κόσμο – όχι ο Πολιτισμός αυτόν! – ν’ ανεβάσει τον Υπόκοσμο στη Δικαιοσύνη, στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, σε ό,τι τέλος πάντων μας κάνει ανθρώπους και μας εμποδίζει να κυλήσουμε στην αναρχία, στα κανάλια τής διαστροφικής νύχτας – εκεί, κυρίως, …διοχετεύουμε τη νεολαία – στα λημέρια τής αφειδούς ναρκοκατάνυξης!

Εμπόριο οργάνων, παιδική κακοποίηση, χρηματολαγνεία, ανωμαλίες δολοφονικές, κάθε είδους, αναφύονται στις τοξικές κοινωνίες μας. Όχι πως δεν υπήρχαν. Είναι σύμφυτες με τη σκοτεινή ανθρώπινη Φύση, στην οποία ο πνευματικός Βίος – σήμερα, δεν μας χρειάζεται! – βάζει φρένο και δεν αφήνει το Σκότος να βγει στον Επάνω Μαχαλά  να τον αφανίσει!

Αυτός και ο σκοπός των αρχηγών τής Νέας Τάξης: να φέρουν ηθική και κοινωνική κατάρρευση – ήδη τη ζούμε και …όλοι θα την πληρώσουμε! – ν’ ανοίξουν διάπλατα οι πύλες τού Κάτω Κόσμου, να ξαναζήσει ο Διάβολος, που κινεί στη Γη τα νήματα, παλιές και μεγάλες δόξες ώστε να ’χει, ξανά, μια Αυτοκρατορία – τώρα τη μεγαλύτερη των εποχών! – σαν την οθωμανική, τη βρετανική και ο άνθρωπος να μη γνωρίσει ποτέ τη λύτρωση!

Ξέρει τι κάνει: ανεβάζει στις Εξουσίες τσιράκια του, από την άλλη εκμηδενίζει τις αρετές τού ανθρώπου, ρίχνει την Άτη, την τύφλωση τουτέστιν, στα μυαλά και έξυπνων πολιτών να φτιάξει μια ηλίθια ανθρωπότητα, που θα κάνει ό,τι λέει ο  Αυτοκράτορας!  Που διαφθείρει τα πάντα, σπέρνει διαίρεση σε μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιεί ακόμη και τα όνειρα δικών του για …πισίνα στο Δρέπανο, ανάμεσα σε δύο θάλασσες, να έχει τον έλεγχο.

Ή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στους παρακείμενους λόφους, όπου, αν κόψεις ένα πουρνάρι, το Ελληνικό Κράτος δια των Υπηρεσιών του ορθώνει το ανάστημά του, όμως, αν είναι τα «παιδιά» τής Εξουσίας ή Οικονομίας να στήσουν το «φτωχικό» τους Ξενοδοχείο, χαλάλι όχι μία αλλά χίλιες δρυς, όχι μία αλλά χίλιες φωτιές, μπρος στο «μέγα» σκοπό τής Ανάπτυξης για λίγους! Ακόμη και στα …Μοναστήρια μπαίνει καλοδεχούμενος, ο Εξαποδός, όπως ο αείμνηστος πατέρας Κωνστάντιος έλεγε από το Ιερό Παρατήρητήριό του!

Πλέον, ο αρχέγονος Φθόνος – δείγμα βαθιάς ψυχολογικής στέρησης – η Κακότητα που αποζητά διακαώς εξωτερίκευση – τη ζούμε αυξανόμενη στις μέρες μας: ο ένας να βγάζει τη …μαυρίλα του στον άλλο! – ο άνωθεν Φόβος – οι έχοντες αυτόν χειραγωγούνται εύκολα – αντιπαλότητες και εγωπάθεια – το υπάρχον φως εδώ αποδεικνύεται ανίσχυρο – συνθέτουν την εικόνα μιας Κοινωνίας σε κατάσταση συλλογικής ψύχωσης και προϊούσης σήψης!

Πώς, από τις στάχτες τού Υλισμού και της Ισοπέδωσης των Εθνών, θα αναδυθεί ο γνήσιος Πατριωτισμός και όλες οι Αξίες – ιστορικές, πολιτισμικές, πανανθρώπινες – που καθορίζουν μια Χώρα, αυτό το μεγάλο μας πρόβλημα. Η Αριστερά να έχει αναδείξει, ως μέγιστη «αρετή», την εθνική μειοδοσία – ήτοι την Προδοσία – και η Δεξιά ως ύψιστο «αγαθό» το ξεπούλημα τής Πατρίδας σε ολιγαρχικά Συμφέροντα, ημέτερα και ξένα!

Οι Ιδιώτες που μπήκαν ως αιρετοί στο Δημόσιο, αυτοί που χρόνια το κατηγορούσαν και άλλα τόσα το κυβερνούν, αντί να το φτιάξουν, όπως… οραματίζονταν, εποφθαλμιούν πλέον όχι μόνον τον κρατικό Κορβανά και τους Θεσμούς, που δεκαετίες σκοπίμως διαλύουν, αλλά  και τα …εδάφη και τα νερά τής γλυκιάς Πατρίδας! Η γραμμή είναι σαφής: αν θέλεις να ’χεις καρέκλα, θα κάνεις ό,τι λέμε! Μια νέα «γεωπολιτική» στα περισσότερα  Έθνη τής Γης.

Έτσι, υπό το κράτος τής Ανωμαλίας, πουλά η Αθήνα το Λιμάνι μιας πόλης που φυτοζωεί! Διαπραγματεύεται, ευθαρσώς, την παραλιακή ζώνη! Αλλά… ο Δήμος των Θεσπρωτών δεν ξεσηκώνεται! Ζώντας σε σκοτάδι επικοινωνιακό και οικονομικό. Ενώ η άλλη Ήπειρος, η Περιφερειακή …«Ενότητα» αδιαφορεί, παντελώς! Ο Παράς να πέφτει σε όλα τα Κέντρα και ο αλλότριος πλέον Υπόκοσμος μετά τού εγχωρίου, να ορίζουν τις τύχες μας, ανενόχλητα!

Όταν, εν είδη Επενδύσεων, προθύμως παραχωρείται το Δημόσιο σε …Ιδιώτες! Οι οποίοι απέξω περιμένουν  …«Φιλέτα» που τους πετάνε συνάδελφοι-Κυβερνήτες. Κατά τα άλλα, οι κοντόφθαλμοι και εθελοτυφλούντες πολίτες αναρωτιούνται «τις πταίει» για το χάλι τού Δημοσίου, που, από ατμομηχανή τής Επικράτειας, έχει γίνει άντρο ποικίλων υπονομευτών τού Έθνους, αγραμμάτων και ανεπάγγελτων τού πολιτικο-οικονομικού Κατεστημένου!

Ισχυροί Δήμοι, στα όρια των Νομαρχιών, με ικανή αυτοτέλεια και αυτοδιάθεση  φυσικών πόρων, υπαγωγή, δε, Υπηρεσιών τού Κέντρου σε αυτούς: το αντίδοτο στο συγκεντρωτισμό των άχρηστων Περιφερειών και στη λεηλασία τού ηγεμονικού Κέντρου. Που για να τραφεί το ίδιο έριξε τις Αντιπεριφέρειες πιο βαθιά στον ίσκιο τού απομονωτισμού και της ανέχειας.

Σε κάθε πόλη, ένα θεσμοθετημένο Συμβούλιο Πολιτών, υπεράνω κομμάτων, που θα κρατά το Λαό σε εγρήγορση, εν αντιθέσει με όσους θέλουν μόνον την ψήφο του, και θα εποπτεύει τη λειτουργία των Εκπροσώπων, ενημερώνοντας τους συμπολίτες και καταγγέλλοντας υπερβάσεις, μειοδοσίες και κακοδιαχείριση, θα αποτελούσε ασφαλιστική δικλίδα στη διαφθορά  και τις αυθαιρεσίες μιας κλειστής πλέον Εξουσίας.

Το πώς, σε καιρούς κρίσης, ξεφυτρώνουν από το πουθενά νέοι Επενδυτές, με λεφτά τής Πατρίδας και των συνεχιζόμενων Δανείων, να πληρώνουν οι νέες γενιές για να τα κονομήσουν κι άλλες Φαμίλιες, να μπούνε κι αυτές στο κλαμπ των Ισχυρών, είναι απίστευτο! Το πώς στην αναμπουμπούλα ξυπνάνε ολούθε Ποντικοί και Γεωσκώληκες… !

Το πώς σωπαίνουν, από την άλλη, οι Αμνοί – και οι θρησκευόμενοι, ιδίως αυτοί! – και κοιτάνε πώς να είναι ήσυχοι στις τρύπες τους μην ενοχληθούν και οι Νταβατζήδες των Εθνών, είναι άνευ προηγουμένου! Τα λαλίστατα Κόμματα τού παρελθόντος έχουν καλά μαντρωμένους τους πολίτες και γίνονται θλιβερά φερέφωνα τής Νέας Οικονομικής Τάξης που καταλύει όχι μόνον το Δίκιο στις κοινωνίες αλλά και τους Νόμους τής Φύσης!

Στην Αμερική βρίσκεται ο Εξαποδώ και θέλει να ελέγχει την Κίνα! Στην Ελλάδα κάνει διακοπές, θέλει και την Τουρκία! Πιο πολύ, τι έχει καίρια θέση. Στην Αφρική τριγυρίζει αλλά θέλει να του …κάτσει και η Ευρώπη! Η Δυτική και, κυρίως, η ανατολική! Ολόκληρη και ολοκληρωτικά! Στην Ασία βυσσοδομεί, μα δεν του φτάνει όσα κι αν έχει ο Ακατονόμαστος!

Συγκρούονται τα Συμφέροντα στη Γη και οι Λαοί είμαστε απλοί θεατές και θύματα! Άντε να μας επιτρέψουν και καμιά φορά να μιλήσουμε, αφού είναι κι αυτό στο Παιχνίδι! Να φαίνεται τουλάχιστον ο μανδύας τής Δημοκρατίας κι ας γίνονται τα χίλια δυο μέσα της! Ζούμε πλέον στην εποχή τού Θηρίου! Ενόψει τού Απόλυτου Σκότους!

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *