Η πολύπαθη οδός Σελλών

Share Button

Μια οδός 50m από το κέντρο της πόλης μας και το δημαρχείο.
Χαρακτηριστικό των παραπλήσιων οδών στο κέντρο κάθε πόλης είναι η ταυτότητα της ίδιας της πόλης. Η κουλτούρα της, το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο της, ο “χώρος” υποδοχής των επισκεπτών της. Πολύ δε περισσότερο όταν βρίσκετε δίπλα σε άλσος.
Την οδό Σελλών την χαρακτηρίζουν τα εξής:

-Ένα αυθαίρετο έκτρωμα από λαμαρίνες που κάποιοι θέλουν να το ονομάζουν λαϊκή αγορά, χωρίς κανένα κώδικα υγιεινής, αισθητικής, πρακτικής και οτιδήποτε άλλο.
-Τα  φτωχά και άθλια καταστήματα που δυστυχώς για αυτά αλλά και τους πέλατές τους, δεν διαθέτουν ούτε πεζοδρόμια.
-Οι μεγάλες αποθήκες μαναβικής που- άκουσον άκουσον- διαθέτουν άδειες μανάβικου και ξεφορτώνουν καθημερινά με κλαρκ, από 2 νταλίκες φρούτα τα οποία μεταφορτώνουν σε μικρότερα φορτηγά (επίσης με την χρήση κλαρκ) προκειμένου να προμηθεύσουν την αγορά μαναβικής του Νομού μας.
Την οδό Σελλών επίσης την χαρακτηρίζουν οι πάντα γεμάτοι και ενίοτε ξεχειλισμένοι κάδοι σκουπιδιών και η μυρωδιά που αναδύουν.
Την οδό Σελλών, όπως ανέφερα και παραπάνω, επίσης την χαρακτηρίζει η έλλειψη πεζοδρομίων με αποτέλεσμα οι μαμάδες με καροτσάκια, γιαγιάδες και παππούδες με σακούλες από το σούπερ μάρκετ, παιδάκια και απλοί πολίτες, να την διασχίζουν από το κέντρο της μαζί με αυτοκίνητα, με έντονο τον κίνδυνο ατυχήματος.
Την οδό Σελλών επίσης την χαρακτηρίζει το σκοτάδι…. το απόλυτο σκοτάδι, μιας και δεν υπάρχει ούτε ίχνος δημοτικού φωτισμού.
Αραγε κύριε Δήμαρχε αυτή είναι η κουλτούρα μας; αυτή είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει την πόλη μας;
Και επειδή δεν μου αρέσει να κάνω στείρα κριτική, προτείνω να αλλάξει κατεύθυνση όσον αφορά την ροή των αυτοκινήτων, να κατασκευαστούν τα τελευταία 20m που καταλήγουν στο ύψος του περιφερειακού, να ξηλωθεί αυτό το έκτρωμα που εσείς αποκαλείτε λαϊκή, να “πείσετε” τα (ούτως ή άλλως παράνομα) αποθηκομάναβα να εγκατασταθούν εκτός πόλης και να φτιάξετε πεζοδρόμια…. μεγάλα πεζοδρόμια που θα μπορούν να δεχθούν τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να γίνει το άλσος πιο φιλικό και πιο αξιοποιήσιμο….
Και εννοείτε ότι θα αποσυμφορηθούν και πολλοί δρόμοι της πόλης μας..

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Χρήστος Χρήστου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *