Πώς θα εγγραφούν οι πρωτοετείς φοιτητές με ένα μόνο «κλικ» – Πλήρης οδηγός

Share Button

panepistimioΤη δυνατότητα να εγγραφούν στις σχολές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ένα «κλικ» μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή του δίνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδεία στους πρωτοετείς φοιτητές, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία και να απαλλαχθούν από το κόστος μετακίνησης.

Οι εγγραφές, σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ, θα πραγματοποιηθούν σε δύο στάδια (προεγγραφή μέσω της ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και αποστολή δικαιολογητικών με courier στις γραμματείες των σχολών).

Συγκεκριμένα:

Από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedy.gov.gr) οι πρωτοετείς οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδο στην εφαρμογή θα συμπληρώνουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Σε περίπτωση που έχουν ξεχάσει των κωδικό τους, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους πρωτοετείς για τη επαναδημιουργία password.

Μόλις ολοκληρώσουν το πρώτο στάδιο και το αργότερο έως τις 22 Σεπτεμβρίου (ταχυδρομική σφραγίδα) οι προεγγραφέντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος στην οποία θέλουν να εγγραφούν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.

Ο έλεγχος

Αμέσως μετά η γραμματεία του τμήματος ή της σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα όσων πέρασαν στη σχολή και με τον πίνακα των εισαγόμενων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις η γραμματεία αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγόμενους.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-22 Σεπτεμβρίου είναι αποκλειστική και δεσμευτική. Στην ίδια προθεσμία θα ολοκληρωθεί και η εγγραφή των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν το καθορισθέντος αριθμού εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ύστερα από συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους οποίους επίσης θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή. Το ίδιο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου θα εγγραφούν και οι εισαγόμενοι από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με διάκριση σε επιστημονικές Ολυμπιάδες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι εγγραφές των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών – αλλογενών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής. Γι’ αυτές τις δύο κατηγορίες, ωστόσο, δεν θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή, αλλά η εγγραφή θα γίνει όπως πέρυσι και θα ακολουθήσει ξεχωριστή εγκύκλιος.

Όσον αφορά την προθεσμία και τη διαδικασία εγγραφής πρωτοετών στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα οριστεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Σχετικά με τους ιδιώτες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *