Πώς θα εξεταστούν φέτος στις Πανελλαδικές οι απόφοιτοι των προηγούμενων ετών

Share Button

exetaseis sxoleioΔιπλό εξεταστικό σύστημα θα ισχύσει φέτος για τους απόφοιτους παλαιοτέρων ετών οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με ποιο τρόπο θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με το παλιό, δηλαδή, σύστημα ή με αυτό που θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στις φετινές εξετάσεις.

Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 δίνεται κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2014.

Η πολυαναμενόμενη τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα καθώς όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να γνωρίζουν ποιες δυνατότητες έχουν για να προετοιμασθούν κατάλληλα. Οι διπλές Πανελλαδικές είχαν στην ουσία ανακοινωθεί αλλά δεν είχαν «περάσει» σε κανένα νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο:

– Οι απόφοιτοι Λυκείου που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις με το σύστημα που ίσχυε το σχολικό έτος 2014-15 μπορούν, εάν το επιθυμούν, να διαγωνιστούν με το ίδιο σύστημα εισαγωγής και κατά το σχολικό έτος 2015-16, προκειμένου να διεκδικήσουν συγκεκριμένο ποσοστό θέσεων που θα οριστεί από τον υπουργό Παιδείας.

– Εναλλακτικά οι παραπάνω υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές με το νέο σύστημα που θα ισχύσει για πρώτη φορά το 2015-16.

– Το δικαίωμα συμμετοχής με το νέο σύστημα το διατηρούν και για τα σχολικά έτη που έπονται του σχολικού έτους 2015-16

– Επίσης παρατείνεται και για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 η ρύθμιση που ίσχυε μέχρι σήμερα όσον αφορά τη διεκδίκηση θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με νέα υποβολή Μηχανογραφικού των αποφοίτων των δύο προηγούμενων σχολικών ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.