Πόσο εύκολο είναι να γίνει η Ηγουμενίτσα πιο ελκυστική και λειτουργική;

Share Button

του Σωτήρη Γιάκη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
πόσο εύκολο είναι να γίνει Ηγουμενίτσα πιο ελκυστική και λειτουργική  στους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες;

Πιστέψτε με είναι πολύ εύκολο.

Αντικαθιστώντας τα δύο πάρκινγκ αυτοκινήτων, ένα στην εκκλησία και ένα στο παλιό τελωνείο, που καταλαμβάνουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στην παραλιακή ζώνη της πόλης με αλλά δύο, στις εισόδους της πόλης, προς βορά και προς νότο.

1)  βόρεια, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου στην μεγάλη αλάνα.
2)  νότια, το τεράστιο οικόπεδο, δίπλα στο δικαστικό μέγαρο

Ρίχνεις στην κυκλοφορία και το ηλεκτρικό βανάκι που περιμένεις, ως αστική δημοτική συγκοινωνία, ούτως ώστε να εξυπηρετείς τους πολίτες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να περπατήσουν.

Στο πάρκινγκ της εκκλησίας που είναι φιλέτο, λειτουργείς το δημοτικό θερινό σινεμά και ταυτόχρονα δημιουργείς έναν πολύ άνετο κεντρικό χώρο θερινών εκδηλώσεων.

Τον χειμώνα το αξιοποιείς με λυόμενες κατασκευές και εκ περιτροπής ως εκθεσιακό χώρο, εμπορικό, πολιτιστικό, οικολογικό κ.ο.κ..

Το πάρκινγκ του παλιού τελωνείου το αξιοποιείς πολιτιστικά, αθλητικά και γκρεμίζοντας τα παμπάλαια και άθλια κτίρια του παλιού τελωνείου, ανοίγεις την προοπτική του χώρου στην θάλασσα.

Βγάζεις τα μαγαζιά στην παραλία και παίρνεις τον κόσμο από την νησίδα, όπου ο πελάτης κοιτάει μόνο ντουβάρια, να απολαύσει θάλασσα, ήλιο και θέα!

Βάζεις βέτο ως θεσπρωτικός λαός, ώστε το πάρκινγκ του παλιού τελωνείου να μην αποδοθεί στο δήμο μόνο ως χρήση αλλά και ως κυριότητα.

Ταυτόχρονα μέσα στην πόλη αποδίδεις στους μόνιμους κατοίκους αποκλειστικές  θέσεις πάρκινγκ επί της Κύπρου αλλά και σε όλο το κέντρο και σε δεύτερο χρόνο για τις θέσεις που περισσεύουν, δημιουργείς ελεγχόμενη στάθμευση με παρκόμετρα.

Αργότερα, όταν με το καλό έρθει ο περιφερειακός, βγάζεις έναν παραλιακό δρόμο στην άκρη παραθαλάσσια και ενοποιείς όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι τα μαγαζιά.

Ακόμα καλύτερα, αν βρεις χρηματοδότηση, κάνεις υπογειοποίηση μέρους του παραλιακού δρόμου.

 Με αυτούς τους τρόπους, γλυτώνεις όλο το παραλιακό μέτωπο από την καταδυνάστευση του από τα άψυχα αυτοκίνητα και αποδίδεις στην παραλία στο λαό, για προσωπική χρήση, για πολιτιστική αξιοποίηση, εξωραΐζοντας και αναβαθμίζοντας όλο το γύρω περιβάλλον.
Καθιστάς έτσι την πόλη όμορφη, λειτουργική, πολυχρηστική.

Πόλη να αγαπάς, πόλη να θέλεις να ζεις!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *