Πόσοι άνεργοι θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ -Ποιοι μένουν εκτός

Share Button

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης στους μακροχρόνια άνεργους που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  έχουν προκαλέσει σύγχυση καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε θα το λάβουν 155.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι 155.000 χιλιάδες που υπολογίζεται ότι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ, είναι όσοι κατέστησαν μακροχρόνια άνεργοι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή όσοι συμπλήρωσαν 12μηνο στα μητρώα του ΟΑΕΔ από την 1η Απριλίου 2019 και μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2020.

Ως μακροχρόνια άνεργοι-δικαιούχοι θεωρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες τα 400 ευρώ θα πιστωθούν αυτόματα στο λογαριασμό τους.

Με την εικόνα της ΓΣΕΕ φαίνεται να συμφωνεί η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου που αναφέρει ότι το επίδομα δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων.

Πάντως μιλώντας στο MEGA, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε πώς σε μία δύσκολη στιγμή, στηρίζονται «εμπράκτως οικονομικά περί τους 400 χιλιάδες συμπολιτών μας». Αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους, εξήγησε πώς «στην Ελλάδα, από το 1.100.000 που είναι εγεγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται το 1/10. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα».

Με λίγα λόγια «μύλος». Πόσοι μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν τελικά το επίδομα των 400 ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα φανεί στα ATM, ωστόσο φαίνεται ότι δεκάδες χιλιάδες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μείνουν εκτός, αφού βρίσκονται καταγεγραμμένοι σ’ αυτά πριν από την 1η Απριλίου 2019. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.