Πραγματοποίηση webinar για τον αυτισμό + βίντεο

Share Button

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/05 το Open Live Webinar με τίτλο «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση». Κατά τη διάρκεια της  ενδιαφέρουσας και ουσιαστικής συζήτησης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην πολυδιάστατη εικόνα της  Διαταραχής του Αυτιστικού Φάσματος και τα ζητήματα που αναδύονται από την παιδική ηλικία μέχρι  την ενηλικίωση.

Kεντρικοί ομιλητές:

  • Κωνσταντίνος Κώτσης, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος-Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων
  • Στεφανία Φερεντίνου, Λογοθεραπεύτρια του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΙ, Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

-Επιμέλεια-συντονισμός:

  • Θάλεια Θεοδωρίδη, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

Το webinar παρακολούθησε ένα μεγάλο κοινό από όλη την Ελλάδα: επαγγελματίες του χώρου, γιατροί, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές και γονείς.

Οι ομιλητές στο πλαίσιο των εισηγήσεών τους πρότειναν τεχνικές καθώς και βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές σχετικές με τον αυτισμό, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία κατανόησης της ΔΑΦ από τους επαγγελματίες και τους γονείς και παράλληλα να βοηθήσουν τους ανθρώπους με αυτισμό να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους.

 

*Δείτε το βίντεο από το webinar εδώ: https://bit.ly/38x860B

 

Το webinar διοργανώθηκε από:

 

Επικοινωνία:

Email: [email protected]; [email protected]

Tηλέφωνο: 6986733756

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *