Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το «καλό» και το «κακό» σενάριο για άνοιγμα σχολείων και Πανελλαδικές

Share Button

«Εκτιμούμε ότι μια λογική ημερομηνία είναι μετά τα μέσα Μαΐου», ανέφερε χαρακτηριστικά αναφορικά με την επανέναρξη του σχολικού έτους, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1

Για την επανέναρξη του σχολικού έτους, ο κ. Τσούχλος τόνισε «εκτιμούμε ότι μια λογική ημερομηνία είναι μετά τα μέσα Μαΐου». «Δεν νομίζω ότι θα ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις 18 Μαΐου, είναι πολύ δύσκολο», εκτίμησε ο ίδιος. «Αν συμβεί αυτό θα επεκταθεί το διδακτικό έτος και μέσα στον Ιούνιο. Πιθανόν να τελειώσει περί τα τέλη Ιουνίου όπου εκεί μετά ακριβώς να γίνουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί το κακό σενάριο είναι ο Σεπτέμβριος που απευχόμαστε όλοι να συμβεί αυτό», δήλωσε.

Ο κ. Τσούχλος σημείωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί είναι προετοιμασμένοι να προσφέρουνε τα πάντα γιατί προέχουνε τα παιδιά, οι εξετάσεις, το σχολείο και φυσικά μετά οι διακοπές μας». «Όπως βλέπετε υπάρχει μεγάλη προσπάθεια και εκ του σύνεγγυς και εκ του μακρόθεν δηλαδή με την τηλεκπαίδευση να προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται πολύ περισσότερο τώρα από ότι εργάζονταν στο σχολείο γιατί επί ώρες ασχολούνται με κάτι καινούργιο που λέγεται τηλεκπαίδευση», υπογράμμισε.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις, ο κ. Τσούχλος τόνισε «εμείς σαν ΟΛΜΕ έχουμε πει ότι εφόσον θα περάσουμε το όριο της 27ης Απριλίου δεν πρέπει να γίνουν προαγωγικές εξετάσεις γιατί θα κερδίσουμε μια εβδομάδα μάθημα».

«Είναι ένα ερώτημα οι απολυτήριες στην Γ Γυμνασίου και στην Γ. Λυκείου, πιθανόν να μην χρειαστεί και εκεί», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *