Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ από την Ηγουμενίτσα: Εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης-“Στήνεται αντισυνεταιριστικό μπλοκ”

Share Button

PASEGES-KARAMIXOSΕπικριτικός προς τους χειρισμούς και τις τελευταίες επιλογές της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας στην ομιλία του σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην Ηγουμενίτσα, στα πλαίσια της εφαρμογής του έργου StartCAP για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ την περίοδο 2014-2020.
Ο κ. Καραμίχας εξέφρασε ανοκτά, φόβους ότι στήνεται και πάλι ένα ακραίο αντισυνεταιριστικό μπλοκ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελούμενο από τα ίδια πρόσωπα, που έπαιξαν το γνωστό «βρώμικο» ρόλο επί εποχής Σκανδαλίδη με αποτέλεσμα να προκύψει το γνωστό νομικό τερατούργημα του αντισυνεταιριστικού νόμου 4015.
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κατήγγειλε τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές Τσαυτάρη και αποφεύγει να προσέλθει σε οποιοδήποτε διάλογο με τις οργανώσεις και τους φορείς των αγροτών και ιδιαίτερα του συνεταιριστικού κινήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι αγνοεί επιδεικτικά την ανοικτή πρόσκληση για διάλογο, που έχει απευθείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, που ουσιαστικά θα κρίνει το επίπεδο της ενίσχυσης των αγροτών όλης της χώρας έως και το 2020.
Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους σοβαρούς κινδύνους που υπάρχουν στην εφαρμογή στο νέο καθεστώς επιδοτήσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια παραμένει άλυτο, οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων στον αέρα και το κόστος παραγωγής ανεβαίνει καθημερινά.
«Το υπουργείο αγνοεί επιδεικτικά την ολοκληρωμένη πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας(ΣΕΚ) για γρήγορη, έγκαιρη και έγκυρη χαρτογράφηση και εκτέλεση των διαχειριστικών Σχεδίων στους βοσκοτόπους. Αντί να τη συζητήσει, ανακάλυψε πολύ νωρίς τη λύση της παραπομπής του προβλήματος σε επιτροπή, η οποία… συνεδριάζει» τόνισε σε αυστηρό ύφος ο κ. Καραμίχας και κατέληξε: «Για όποιο πρόβλημα προκληθεί σε βάρος των ελλήνων κτηνοτρόφων, την αποκλειστική ευθύνη, θα φέρει ο κ. Β. Αποστόλου.

Πηγή: paseges.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *