Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Αν δεν συνταχθούν τα προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των ενισχύσεων

Share Button

provataΤην ανησυχία του ότι δεν θα προλάβουν να συνταχθούν τα προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους τον προσεχή Νοέμβριο εξέφρασε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), στην ημερίδα για την ΚΑΠ που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ. «Από τον Ιανουάριο καταθέσαμε σχέδιο για τα προσωρινά σχέδια βόσκησης αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τα στρέμματα των επιλέξιμων βοσκοτόπων», τόνισε.

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με πολλούς δήμους της χώρας που νοικιάζουν στους κτηνοτρόφους τους βοσκότοπους σε υπερβολικά υψηλές τιμές (40 – 50 ευρώ ανά στρέμμα). «Εμείς ζητάμε να είναι συμβολικό αυτό το τίμημα», πρόσθεσε. Στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΣΕΚ βρίσκεται σε επαφή με την εκκλησία, ώστε οι βοσκότοποι που έχει στην ιδιοκτησία της να καταφέρουν μπούνε στο σύστημα και να γίνουν επιλέξιμοι για να περάσουν στα χέρια των κτηνοτρόφων.

Ακόμη ανέφερε ότι για να εισπράξουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πρέπει εκτός των υπόλοιπων προϋποθέσεων (ζώα ηλικίας άνω ενός έτους, ηλεκτρονική καταγραφή, ολική μικροβιακή χλωρίδα γάλακτος μέχρι 1.000.000, παράδοση στη μεταποίηση τουλάχιστον 6 τόνων γάλακτος για ορεινές περιοχές και 10 τόνων για πεδινές) θα πρέπει το κάθε ζώο να παράγει άνω των 120 κιλών γάλακτος ετησίως.

Πηγή: agrotypos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *