Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου από τον Δήμο Φιλιατών

Share Button

28η-Οκτωβρίου-1940-Τί-γιορτάζουμε-σήμερα1Ο Δήμος Φιλιατών άρχισε την προετοιμασία για την Εθνική μας Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Καλούνται όλοι οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου μας να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, να σημαιοστολίσουν και να φωταγωγήσουν τα κτίρια.

Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα του Εορτασμού.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Τράπεζα Πειραιώς, Ε.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ., οικείων και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της 27ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 27ης Οκτωβρίου καθώς και η φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015.

Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2015

Ομιλίες στο Λύκειο-Γυμνάσιο και στα Δημοτικά Σχολεία Φιλιατών υπό καταλλήλων ομιλητών περί σημασίας της επετείου.

Ώρα 11.00 : Προσκύνημα των μαθητών των Σχολίων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Τροφίμων του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού σε μνήμη των Αθάνατων Νεκρών μας και ο Εθνικός  Ύμνος με συμμετοχή Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Τετάρτη  28ης Οκτωβρίου 2015

Ώρα 7.30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 8.00 : Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών φρουράς Φιλιατών.

Ώρα 10.00 : Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου, με το πέρας της όποιας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η Εκπαιδευτικός κα Ζαχαρένια Κηλιπούρα.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Ώρα 11.00 : Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα σχολεία της πόλης μας και Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση υπό του Δήμου στη Λ.Α.Φ.Φ.

Ώρα 12.00 :  Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό Όμιλο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμίτσας στην κεντρική πλατεία Φιλιατών (Παντελή Κουφάλα).

Ώρα 17.30 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι, Σωματεία καθώς και ο ΛΑΟΣ του Δήμου Φιλιατών.

Οι Εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα εξής τα της Εκκλησιαστικής Τελετής, τάξεως-παρατάξεως. Υπεύθυνος Τελετής ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπέλλος.

 

Ο Δήμαρχος Φιλιατών

Σπυρίδων Παππάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.