Πρόγραμμα Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηγουμενίτσα

Share Button

28η-Οκτωβρίου-1940-Τί-γιορτάζουμε-σήμερα1ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Ηγουμενίτσας (έδρα νομού)

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 07.30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.

Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Πανταζή Γεωργία, Εκπαιδευτικό της Π.Ε., του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, η 10.05΄ώρα.

Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων

Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο

Εθνικής Αντίστασης από: Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας,της σημαίας από Πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, του Σώματος Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Παραδοσιακού Τμήματος από τον Πολιτσ. Σύλλογο Γραικοχωρίου, Τμήματος από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 12.00΄: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους, παρουσία όλων των Αρχών, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής .

ΓΕΝΙΚΑ: Υπεύθυνο για τον συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον υπεύθυνο θεμάτων Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Πασχοδήμα Γεώργιο, τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού, σχετικά με τη σήμανση των χώρων της παρέλασης κ.λ.π., τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό οδών και πλατειών καθώς και την Φιλαρμονική ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ορίζουμε τους: Γιαννακό Ηλία και Δρίζη Δημήτριο υπαλλήλους της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.