Δεν έχει προκαταβολή τσεκ για κτηνοτρόφους – Το Νοέμβριο θα δοθούν τα προσωρινά δικαιώματα

Share Button

provataΣτο τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα προσωρινά δικαιώματα στους κτηνοτρόφους για τα βοσκοτόπια προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές τους από τις επιδοτήσεις, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Μελάς. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που δοθεί προκαταβολή των επιδοτήσεων φέτος – πράγμα που φαίνεται απίθανο λόγω της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ – οι κτηνοτρόφοι δεν θα είναι μέσα. Θα πρέπει να περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους με την εξόφληση της επιδότησης.

Στο περιθώριο του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα την «Γαλακτοπαραγωγό κτηνοτροφία στη Νότια Ευρώπη», ο κ. Μελάς υπογράμμισε ότι «τα βοσκοτόπια πέρασαν πάρα πολλές ταλαιπωρίες, ως απόρροια πολλών πολιτικών και ενεργειών και πράξεων που έρχονται από πολλά χρόνια πίσω». Πρόσθεσε ότι «στο θέμα των βοσκοτόπων γίνονται εργώδεις προσπάθειες» και παραδέχθηκε ότι «δυστυχώς οι διαδικασίες δεν προχώρησαν όσο έγκαιρα έπρεπε τα τελευταία χρόνια».

Υπογράμμισε δε ότι άμεσα οι περιφέρειες της χώρας, με την καθοδήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα αναλάβουν την ολοκλήρωση ενός έργου που θα τους κατανεμηθεί και αφορά την κατανομή των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων.

Απαντώντας σε ερώτηση γα την οζώδη δερματίτιδα, κρούσματα της οποίας εντοπίστηκαν στο Δέλτα του Έβρου, ο κ. Μελάς επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ανάθεσης προκειμένου μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα να φτάσει στη χώρα μας νέα παρτίδα εμβολίων, πέραν των 8.000 που ήδη έγιναν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *